Universiteit van Amsterdam Klokkenluider - Laurens Buijs (Follow the Science, Engels gesproken)

dit item is overgenomen van (previously published on) Follow the Science:

"What we are dealing here with is is a very serious problem. It is radicalization and extremism institutionalizing in our academic institutions that are paid by the taxpayer, that are meant for general education and research that are now being hijacked by radicalized groups".

"Waar we hier mee te maken hebben, is een zeer ernstig probleem. Het is radicalisering en extremisme dat zich in onze academische instellingen heeft geïnstitutionaliseerd, Ze worden betaald door de belastingbetaler, ze zijn bedoeld voor algemeen onderwijs en onderzoek, ze worden nu gekaapt door geradicaliseerde groepen".

Ik sprak Buijs tweemaal eerder. In Januari over de inhoud van zijn werk met betrekking tot woke en non-binair. In maart over een verboden event dat hij met het Great Citizens Institute organseerde over academische vrijheid.

In dt derde gesprek dat we eind maart opnamen vertelt Buijs over zijn klokkenluiderschap bij de Universiteit van Amsterdam. Hij is niet alleen door zijn werkgever gecancelled, ook spreekbeurten bij andere instellingen worden afgezegd. Een interview dat de NOS met hem opnam [adjunct hoofdredacteur Wilma Haan zei later spijt te hebben van publicatie] lijkt, aldus Buijs, als doel te hebben gehad hem verder in diskrediet te brengen.

Kijk zelf dit interview en de voorgaande reportages, en zoek naar de onderbouwing van de laster door staatsomroep JOOP in reactie op de tweet vn Haan. JOOP van BNN/VARA dat zich vaker inzet als wapen in karaktermoord, spant de kroon. Ze noemt hem anti-transextremist en beticht zo Buijs van wangedrag dat hij met al zijn werk juist bestrijdt.

NB Dit Follow the Science interview van Rico Brouwer is eind maart 2023 opgenomen waar Laurens en Rico op bezoek waren bij Michaéla om te kijken hoe het met haar ging.