'een web van leugens en bedrog' - kort geding Fort Oranje, Divine invest vs. Gemeente Zundert
Fort Oranje was een camping in de Noord Brabantse gemeente Zundert. Het beheer over de camping werd in 2017 op last van de burgemeester overgenomen, waarna de camping werd gesloopt. Op de camping heeft Divine Investments Limited hypotheekrecht. Jeroen Pols en Jan Engel van Divine invest vragen de rechter in dit kort geding het beslag van de gemeente op te heffen, zodat ze wat over is van de camping kunnen verkopen. De gemeente wil echter de kosten die ze voor de sloop heeft gemaakt verhalen op de eigenaren en wil de verkoop blokkeren.
In deze reportage de integrale registratie van de zitting die op 18 januari 2024 plaatsvond in de rechtbank Breda.
Lees de dagvaarding (link via site van VoorWaarheid)
Het verhaal van Fort Oranje in dit Potkaars interview met Jeroen Pols (2022):Het integrale verhaal, “een wetteloze oorlog tegen een burger”.
op buzzsprout (audio podcast) https://www.buzzsprout.com/1572253/14352023-een-web-van-leugens-en-bedrog-kort-geding-fort-oranje-devine-invest-vs-gemeente-zundert.mp3?download=true
op bitchute: https://www.bitchute.com/video/DiOXFgOwRaF3/
links:
artikel op BN de Stem (artikel zonder betaalmuur: https://archive.is/ahIS6)
Op 22 januari 2024 publiceerde Lars Hobma "De locatie die niet genoemd mag worden, Wat wil de Gemeente Zundert met de gronden van camping Fort Oranje?."
Dit artikel is hieronder overgenomen.
Gezien de forse hashtag#woningbouwopgave (+1.000 woningen t/m 2040) moet Zundert op zoek naar nieuwe hashtag#ontwikkellocaties. Binnenstedelijk heeft de voorkeur, maar inbreidingslocaties zijn schaars. Uitbreiden is haalbaar en wenselijk, maar wordt door de Provincie Noord-Brabant ontmoedigd. Wat ons brengt op de ontwikkeling van een nieuw dorp.
Naar dat laatste heb ik afgelopen jaar hashtag#onderzoek mogen doen.
Al snel kwamen drie potentiële ontwikkellocaties naar voren. Eén locatie sprong (op basis van een aantal criteria) er tussenuit: camping Fort Oranje. Vrij snel na het delen van deze conclusie werd mij met klem verzocht deze locatie 'in verband met politieke gevoeligheid' te schrappen. Aangezien het mijn afstudeeronderzoek betrof heb ik hier uiteindelijk gehoor aan gegeven. Uiteraard ben ik wel gaan graven hoe de vork in de steel zit. Ik wil weten hoe het zit en dat de waarheid boven tafel komt.
Al snel kwam ik er achter dat de gemeente Zundert andere plannen heeft met het terrein van camping Fort Oranje. Het meest opvallende is een compleet overzicht met o.a. wat de grond per kavel op moet leveren en een woningbouwprogramma met een voorlopig hashtag#ontwerpplan. Voor een gemeente zonder actieve hashtag#grondpolitiek zijn de plannen om op deze locatie grootschalige hashtag#woningbouw te realiseren redelijk vergevorderd. De huidige eigenaar was hier niet van op de hoogte en spant nu - in mijn ogen terecht - een hashtag#rechtszaak aan om zijn grond terug te krijgen. De uitspraak volgt over drie weken.
Toch wil de gemeente Zundert de gronden van Fort Oranje alsnog verkopen (https://lnkd.in/eZVpiwN3). Aan wie, dat is (nog) niet duidelijk. Er zijn geruchten en vermoedens, maar deze heb ik nog niet kunnen verifiëren. Wordt dus vervolgd!
Op drie augustus 2022 plande de rechtspraak twee rechtszaken op de zelfde dag over deze zaak:
Den Haag - rechtszaak verslag - Rechtbank voor de rechter - Rechtspraak tegenover Fort Oranje
Breda - rechtszaak verslag - De woningwet is niet bedoeld om te slopen - Fort Oranje dagvaardt gemeente Zundert
25 maart 2021 rechtszaak - "de wet is hier niet op geschreven" - Camping Fort Oranje tegenover gemeente Zundert voor de bestuursrechter in Breda