Kruse-tocht tegen de Internationale Health Regulations van de WHO (Genève reportage)

De Zwitserse advocaat Philip Kruse, tezamen met een team van 10 internationale juristen, hield op zaterdag 1 juni een persconferentie, ‘We Are The Change rally’ (demonstratie met speeches) en mars door Genève, Zwitserland. Ten overstaan van een zaal vol (onafhankelijke) journalisten – waaronder The High Wire, Children’s Health Defense en Rebel News – gaf het team de stand van zaken weer van het Pandemieverdrag en de voorgestelde wijzigingen voor de International Health Regulations van de WHO. Elk panellid belichtte een bepaald gevaar die de overeenkomsten voor burgers met zich meebrengen.

Ook was het die zaterdag de laatste dag van de jaarlijkse, weeklange bijeenkomst van het World Health Assembly, het onderdeel van de WHO dat beleidsbesluiten neemt. Over het grote succes van de rally en mars viel laat in de avond tijdelijk een schaduw, toen bleek dat de IHR-wijzigingen voorlopig aangenomen waren. Tegelijkertijd hadden de persconferentie, rally en mars niet op een beter moment georganiseerd kunnen worden. De nieuw gemaakte connecties, creatieve bijdragen en nieuw opgedane energie garandeerden dat de anti-WHO strijd met nieuw elan door zal gaan.

Potkaars interviewde Djamila le Pair, die als Nederlandse verslaggeefster op 1 juni de persconferentie en rally in Genève bijwoonde.