Manifestatie voor Vrede - 19 mei 2024, Museumplein

Muziek, sprekers, stilte. Impressie van de gezamenlijke manifestatie voor vrede op het Museumplein in Amsterdam, 2e pinksterdag 2024.

links:



ingezonden

Potkaars (Rico) maakte een prachtige sfeerimpressie van de mooie VredesManifestatie op Pinksterzondag 19 mei 2024…

George van Houts had net als met Pasen het initiatief genomen voor een stilte moment op het Museumplein in Amsterdam. ‘Onze’ André van Delft omlijstte het met sprekers en live muziek.

Caroline Vonhoff had een krachtige bijdrage over hoe onze huidige wereld georganiseerd word.

Freya las een prachtige (bijna lachwekkende) blogpost voor van Igor van Kaam… de NLP man die er helaas niet bij kon zijn.

Journalist en muzikant Rico Brouwer vertelde over het onrecht wat Julian Assange wordt aangedaan. Ene Odilia meldde zich spontaan met een liefdevolle oproep voor ‘Vrede in het kwadraat…’ in de vorm van een gedicht.

De muziek kwam van onze pianist Wouter, gitarist Davy uit Nijmegen, Freya en Hans en op de ukeleles, basgitarist Arthur, Dirk op de saxofoon en André… Rico, Davy en Marijke de vrouw van André zongen. Van na de pauze waren er geen beelden gemaakt; Hans zong nog Minister President en Wapens Hier, Wapens Daar, op bekende wijsjes.

George draaide de stilte terug naar een kwartier… maar desalniettemin evenzo goed een prachtig en krachtig moment…

Onze Henny, Mathilde en Willeke waren zo lief om met een envelope voor een vrijwillige bijdrage bij het publiek langs te gaan… de opbrengst van de collecte dekte de gemaakte kosten bijna helemaal.

Het was prachtig weer, alleen net iets te veel voor de partytent. Met enige moeite wisten we die staande te houden zoals je in de video kan zien.

Al met al een geslaagde dag! Vooral door het aanwezige ‘in wit geklede’ publiek dat opstaat voor Vrede…🕊🙏♥️

Dank aan George & André