Demonstratie ‘zeg nee tegen de spoedwet’, Malieveld - 15 augustus 2020

bitchute

lbry

Er was weer een demonstratie tegen het Corona beleid op het Malieveld. Dit keer -zoals de organisatie zei- door 40 groepen samen georganiseerd.
Mijn verslag:

De aanvangstijd was onduidelijk Ik las twee uur, ze begonnen om één uur, we waren er om half twee. Het was erg warm op het veld wat maakte dan een kwart(?) van de demonstranten liever de bomen opzocht aan de rand van het veld. Het zag er daardoor voor het podium wat minder druk uit. De opkomt was gelijk of groter aan die van Viruswaarheid op één augustus, Ik hoorde schattingen van 6 tot 7 duizend deelnemers waar het er twee weken geleden 4 tot 5 duizend waren.

De geluidsversterking was erg goed wat maakte dat je het ook van onder de bomen prima kon volgen.

Ik zag minder politie dan vorige keer en wat er was, was niet bedreigend. Kennelijk was de druk op de organisatie om mensen die anderhalve meter te laten houden wel groter, als ik afga op hoe Tinus Koops vanaf het podium daartoe opriep.

De demonstranten en sprekers hadden het op de demonstratie over één ding: hun zekerheid dat de machtspolitiek vanuit Den Haag nog maar net begonnen is. Verplicht vaccineren, mondkapjes, anderhalve meter, boetes en andere straffen (en sociale druk is ook een verplichting). Het wantrouwen in de politiek ging diep.

In de video muzikant Erik de Ruijter met de mooiste show van de dag. Aan het einde van de video is de rest van zijn liedje. Het interview met jurist Jeroen Pols kan je terughoren ná zijn podiumtoespraak vanaf minuut 20 (directe link).

De demo was vreedzaam maar er broeide iets. Mensen zijn boos. Tinus Koops op het podium en de dame voor hem zetten een spreekkoor in. ‘Wij zijn Nederland, wij zijn Nederland!’ Dat werd hard en strak meegezongen door veel mensen. Dit hadden ze veel vaker al zo geroepen. Koops riep op de anderhalve meter te volgen anders zou de demo worden afgebroken door de politie. Iemand sprak me aan vlak daarna. Boos: ‘die organisatie is gekocht, ze vallen door de mand als ze oproepen voor die anderhalve meter. We zijn hier toch juist tégen die anderhalve meter’.

Mijn dochter van negen was mee. Ze wilde ook demonstreren (en na afloop een ijsje). ze deed de camera in het interview met Pols.

Het leukste van de dag? de rode hartjes ballonnen.

jeroen.jpg
tinus.jpg