Demonstratie voor Grondrecht - 1 augustus Viruswaarheid in Den Haag en Berlijn

lbry

bitchute

context: Corona en de grondwet
https://potkaars.nl/coronavirus

kijk dit interview terug via

luister dit interview terug via

Dit is mijn verslag van de demonstratie voor grondrechten op het Malieveld en in Berlijn. De viruswaanzin demonstratie.

Ik laat je eerst de beelden zien van het Malieveld, met stukjes van de toespraken van de mensen achter de rechtszaak tegen de Staat. Daarna komt mijn verslag in een gesproken column.

Gisteren was ook de demonstratie in Berlijn tegen Corona maatregelen. Volgens de NOS die de politie aanhaalt zo’n 20.000 demonstranten. Dit zijn de beelden. Het zijn eerder 200.000 dan 20.000. Sommigen spreken van 800.000 tot 1.3 miljoen. Beelden die je kunt vinden op https://manystream.media waar we zelfgemaakte verslaglegging van demonstraties kunnen doen. Many Stream Media in plaats van de mainstreammedia.

PANO_20200801_145036 kleiner.jpg

Het NOS journaal van 1 augustus opende met een 5 minutenlang item over een demonstratie tegen Putin. Daarna Israel dat demonstreert in Jerusalem tegen Netanyahu, 2.5 minuut.

Het malieveld kreeg 25 seconden. Berlijn 20 seconden. Daar werd gedemonstreerd tegen het Nederlandse regeringsbeleid. 

Ik sprak op het Malieveld met een Nederlander uit de grensstreek. Waarom ze in Berlijn met zoveel meer mensen dan hier de straat op gingen? Omdat daar een historisch besef is wat het betekent om in onvrijheid te leven.

Er is protest overal in de wereld. Soms met geweld soms groot, soms nog klein. Wat ze gemeen hebben is wantrouwen in de eigen overheid. Wat die overheden met elkaar gemeen hebben is een vergelijkbaar Coronabeleid. Slechte informatievoorziening, dubbele agenda, niet in het belang van de samenleving.

Nederland heeft een speciale gezant voor Coronabeleid: Feike Seibesma. Een gezant? Wat is de staatsrechtelijke borging van zo iemand? Is dat een officiele lobbyist? Waarom hij? zijn broer is directeur bij Astra Zeneca, waar onze minster van zorg Hugo de Jonge samen met Duitsland Frankrijk en Italie alvast 400 miljoen vaccins heeft besteld, ten waarde van 750 miljoen euro.

Ze kopen 400 miljoen vaccins, voor 220 miljoen inwoners.

 Artikel 10 en artikel 11 van de grondwet gaan over hetzelfde. Artikel 10 beschermt Persoonlijke levenssfeer. Gisteren was in het nieuws dat sommige burgemeesters in Nederland graag willen ingrijpen áchter de voordeur. In je huis. Dat is waar art. 10 van de grondwet je tegen moet beschermen. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam verplichten mondkapjes op de openbare straat. Dat is waar art. 10 grondwet je tegen moet beschermen. Zo doen het toch!

Artikel 11 gaat over lichanmelijke integriteit. Je voelt aan alles dat er een vaccinatieplicht aankomt. Eerst in de kinderopvang, straks voor iedereen, zoals je nu zonder mondkapje de straat niet meer op mag is straks het openbare leven verboden zonder een injectie van overheidswege. Ik heb geen enkele politieke partij in Nederland gezien gisteren op het Malieveld gisteren.

Maar het maakt niet uit of we vooraan lopen met geweld zoals in Portland tegen Trump, of we groot zijn zoals in Berlijn of dat we protesteren tégen de persoon zoals ze in Rusland tegen Putin of in Israel tegen Netanyahu doen.

De vraag is hoe ver heen we zijn voordat we hier wel de straat op gaan.

Ik moest op het Malieveld denken aan de tweede wereldoorlog en het verzet toen. We zien die mensen als de helden, maar hoeveel waren het eigenlijk en hoeveel gewone mensen deden mee met de machthebbers. Hoeveel van de gewone burgers waren eigenlijk tégen het verzet?

Er was een hoop boosheid op twitter gisteren over de demonstratie op het Malieveld. Burgers die bang zijn. Maar net als in de oorlog heeft de gene die aan de macht is de informatievoorziening in handen.

Op donderdag is het twitter account van Viruswaanzin uitgezet door firma Twitter, de aanleiding was een berichtje van 17 juli dat de effectiviteit van mondkapjes in twijfel trekt. Precies zoals het RIVM dat doet en precies zoals ook NOS Teletekst het opschrijven. Die worden niet uit de lucht gehaald maar Viruswaanzin precies vlak voor deze demonstratie, wel.

Viruswaanzin werd voor de demonstratie uit de lucht gehaald. Zoals een illegale radiozender in de oorlog werd opgerold. Mensen moesten het idee krijgen dat de demonstratie niet door zou gaan.

Twitter, Google, Facebook, zijn in handen van de machthebbers. Ze zijn op de hand van Ollongren, de Jonge, van Rutte. Het is om die reden dat Ollongren -toen ze in opdracht van de Tweede Kamer moest zoeken naar beinvloeding in nederland door zulke media- zei: ‘ik heb niks kunnen vinden’ maar ik heb wel zo’n honderd illegale radiostations gevonden. Ik noem ze hyperpartijdig junknieuws en ik wil ze oprollen.

We vierden de vrijheid op het Malieveld gisteren. Het was een ontspannen sfeer. Het was een feest van vrijheid. Een beetje zoals het dorpje van Asterix en Obelix. Omcirceld door politie in een vijandig land.

links: