Police for Freedom - Mars van de menselijke verbinding, Barneveld 8 mei 2021

korte impressie van de Mars

Op 8 mei 2021 was de tweede mars van de menselijke verbinding, van Police for Freedom - Nederland. Potkaars was er bij en doet verslag met beelden van de mars, interviews met deelnemers en beelden van de escalatie tussen ME en Defend tegen het einde van de mars.

Wat je ziet is de locatie, een kasteeltje aan de rand van Barneveld, waar ruim vijfduizend (mijn inschatting) verzamelden. Er werd een uur gewandeld, rondom Barneveld. Eenmaal terug bij de startlocatie ging een deel van de demonstranten Barneveld in. Vlak voor het stadje werd om onduidelijke reden door zo’n dertien ME politieagenten geprobeerd de mars te stoppen. Demonstranten liepen door en werden geslagen. Opnieuw blokkeerde de ME de toegang voor de rest van de groep, waarna de eerste demonstranten terugliepen en een soort doorgang forceerden.

De locatie van deze mars werd -net als vorige keer in Baarn- pas op het laatste moment bekendgemaakt als een soort puzzeltocht. De eerder aangekondigde demonstratielocatie in Nijmegen werd door burgemeester Bruls een aantal dagen eerder verboden, waarna de organisatie de alternatieve locatie pas op het laatste moment bekend wilde maken in een poging tegenwerking door de autoriteiten te voorkomen.

Publicatie van dit verslag, zondagmiddag om 14.00 uur, Dennis Spaanstra, de initiatiefnemer van Police for Freedom Nederland doet daarna live in Potkaars zijn verslag van de mars, zondagmiddag om 15.00 uur.

nabespreken met Dennis Spaanstra - YouTube live

nabespreken met Dennis Spaanstra - Odysee

nabespreken met Dennis Spaanstra - Rumble

nabespreken met Dennis Spaanstra - Bitchute

verslag van de mars, lbry

verslag van de mars, youtube

verslag van de mars, rumble

verslag van de mars, bitchute

(Het Potkaars YouTube kanaal is onder censuur en mag een week lang niet gebruikt worden, vanwege het verslag van de demonstratie op het Malieveld op bevrijdingsdag. Daarom vind je het verslag van deze mars en het interview met Dennis via het YouTube kanaal van Echte Sprookjes.)

links podcast: