Is de Autoriteit Persoonsgegevens haar Missie Vergeten? - Michiel Jonker en de AP bij de Raad van State over de Arnhemse afvalpas

 

samenvatting rechtszaak (youTube)

 

De gemeente Arnhem verwerkt privacy-gevoelige gegevens bij het verzamelen van huisafval. Maar is dat niet in strijd met het principe van dataminimalisatie? In dit videoverslag in drie delen doet Potkaars verslag van de jarenlange juridische strijd van Michiel Jonker tegen de adresgebonden gemeentelijke afvalpas en tegen de instantie die op naleving van de privacywet toe moet zien: de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Op 11 mei 2021 stond Jonker tegenover de AP en de gemeente Arnhem voor de hoogste rechter, de Raad van State. Hij vraagt de rechter aan de AP de opdracht te geven om te handhaven naar de gemeente.

Jonker vertelt in deze reportage wat er volgens hem mankeert aan de afvalpas, hoe het anders kan en hoe het gaat als je bezwaar maakt. De procedures lopen al sinds 2014.

  • In een 36 minuten samenvatting leer je eerst wat voorafging en zie je aan de hand van fragmenten hoe de zitting verliep. (youtube), (rumble), (odysee), (bitchute), (buzzsprout)

  • Wil je meer de diepte in, kijk dan

links: