Peace SOS - May-May Meijer (two English spoken interviews)

Part1 - May-May talks about Peace SOS


part 2 - May-May about the countries they work for

English: May-May Meijer decides in 2013 - after seeing photos from the war in Syria - to do everything she could for peace, and so she established Peace SOS; "The mission of Peace SOS is to promote peace and human rights and to fight poverty. We are happy to contribute to a better, more peaceful and fairer world for everyone. " (this interview is in English)

Nederlands: May-May Meijer besloot in 2013 -na het zien van foto’s uit de oorlog in Syrië- om er voortaan alles aan te gaan doen wat ze kon, voor vrede en zo richtte ze Peace SOS op; ‘De missie van Peace SOS is om vrede en mensenrechten te stimuleren en armoede te bestrijden. We dragen graag bij aan een betere, meer vreedzame en eerlijkere wereld voor iedereen’.

May-May legt uit hoe Peace SOS te werk gaat; door concrete support te organiseren met en voor de mensen die wonen in conflictgebieden zoals Syrië, Burundi en Mali. Tegelijkertijd door ook vanuit Nederland de dialoog te zoeken met álle partijen [via ambassades] die een rol spelen in een conflictgebied. Ze zegt; ik ben er van overtuigd dat iedereen uiteindelijk vrede wil en kinderen wil zien spelen en daar span ik me voor in.

Haar geloof en overtuiging werken; ze schrijft opiniestukken in de grote kranten van Nederland en vorig jaar kwam haar boek ‘Missie wereldvrede’ uit. Op 7 april komt hetzelfde boek uit in het Engels onder de titel: ‘Inner Voices: My Journey with Psychosis and Schizophrenia’. Een reis waarover ze recent sprak bij Salto in uitzending ‘ongehoord’, waar ik haar tegen kwam en uitnodigde om in Potkaars te komen vertellen over Peace SOS. Op verzoek van May-May is dit gesprek in het Engels.

bron bol.com: May-May Meijer (Delft, 1972) was tien jaar werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze hield van onderzoek doen en les geven en werkte hard om hoogleraar te worden totdat ze last kreeg van psychosen. In een spraakmakende uitzending van RTL Late Night vertelde ze over haar bizarre aandoening. Haar psychische kwetsbaarheid en ontmoeting met God vormt de oorsprong van haar missie om zich met vrede bezig te houden. Ze richtte de vredesorganisatie Peace SOS op en schrijft tal van artikelen in landelijke dagbladen zoals NRC, Trouw en de Volkskrant, om oorlogen te voorkomen en op te lossen op basis van vreedzame methoden. Haar mede vredesactivisten spoorden haar aan om haar inspirerende verhaal over haar psychosen te delen met de wereld.


liedje:

May-May gelooft met hart en ziel in wat ze doet. Haar overtuiging is om jaloers op te zijn. Het deed me een beetje denken aan mensen die soms op een marktplein -zelfs in de regen of winter- liedjes zingen voor de andere mensen, zoals je dat wel eens op straat. Muziek heeft ook een overtuigingskracht van zichzelf daarom dit voor May-May, het is vertaald van Harry Chapin; ‘remember when the music’.