De gezondheidsraad voor de rechter: Rico Brouwer en Annet Wood

Hersendood of morsdood, dat is volgens Annet Wood wezenlijk verschillend. Zij spande een tuchtzaak aan tegen de voorzitter van de gezondheidsraad en de voorzitter voor de Nederlandse vereniging voor Neurologie. Ze stelde daarin dat een brief over hersendood die aan de Eerste Kamer werd gestuurd in aanloop naar de stemming over de nieuwe donorwet, onjuiste informatie bevatte. Ze vindt dat hersendood iets anders is dan gewoon dood en dat daarover betere voorlichting moet komen.

De nieuwe donorwet werd in 2018 in de Eerste Kamer aangenomen en gaat in 2020 in. https://www.rijksoverheid.nl Maar hoe teken je eigenlijk bezwaar aan tegen uitingen van een adviesorgaan van de overheid? Misschien kan dat wel helemaal niet.

Annet startte met het Comité “Orgaandonatie Alert" een tuchtrechtszaak. Ze legt aan Rico Brouwer in café Weltschmerz uit waarom ze dat deed en doet verslag van het hoger beroep.

De gezondheidsraad is het officiële adviesorgaan voor regering en parlement en de tuchtrechter is geen klachtenloket. Wie controleert het adviesorgaan van de overheid? Is het hebben van een mening zoals Annet Wood die heeft, gelijk aan het hebben van een belang? Daarvan probeerde ze de tuchtrechter te overtuigen.

Comité “Orgaandonatie Alert" http://orgaandonatiealert.nl/ streeft naar eerlijke voorlichting omtrent orgaandonatie, ze voelt zich in haar belangen geschaad door uitingen van de gezondheidsraad en de vereniging voor Neurologie. Uitschrijven en inschrijven in het donorregister kan via via deze website: https://www.donorregister.nl/

https://www.noordhollandsdagblad.nl/