Socialistische Partij - ep2019

De Europese Unie is een lappendeken van landen die samenwerken. Een lappendeken werkt alleen als het sámen een deken is, maar nu bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van 2019 gaat de strijd tussen aparte lapjes of één grote deken.

Ik heb alle partijen die meedoen met de Europese verkiezingen gevraagd voor een gesprek, van alle partijen is de Socialistische Partij de enige van de grote partijen die inging op mijn uitnodiging.
In deze potkaars ben ik in gesprek met Sara Murawski, de nummer 6 op de lijst van de SP voor de Europese verkiezingen.
In dit gesprek vertelt ze hoe de SP aankijkt tegen de EU en hoe het verder moet, ze had een goed verhaal. Het is maar 50 minuten. Ik zou willen dat je het terugziet vóór je stemt.

Sinds de Europese Parlementsverkiezingen van 2014 zitten namens de SP twee mensen in het Europees Parlement. Ze zijn aangesloten bij de GUE/NGL. This abbreviation stands for Confederal Group of the European United Left/Nordic Green Left which brings together left-wing MEPs in the European Parliament. Confederalism for us means respecting and preserving the diversity of identities and opinions of our members. What unites us is the vision of a socially equitable, peaceful and sustainable European integration process based on international solidarity.

In het gesprek refereer ik aan een debat met oa. Renske Leijten op 5 mei, dat kan je hier terugzien.