de Russische Samenzwering - Janneke Monshouwer


Janneke Monshouwer is schrijfster van ‘Ander Nieuws - wat het journaal niet uitzond’ en andere boeken; ze zoekt als onderzoeks journalist dingen goed uit. Janneke verdiepte zich in ‘de Russische Samenzwering’; dat onderzoek van Mueller naar een vermeende invloed door Rusland op president Trump. Nu dat rapport er ligt -en er zoals je kon zien aankomen- er geen connecties zijn gevonden, is de vraag waarom de VS zo verbeten Rusland als de vijand afschildert? Het lijkt de koude oorlog wel! Wat volgt is een goed gesprek over Rusland, Libië, Syrië, Trump, Putin .. met een stukje geschiedenis over Gorbachev en Jeltsin. Andere gesprekken in Potkaars met Janneke Monshouwer vind je hier.

liedje:

‘Rusland’ is een vertaling naar deze tijd, van het liedje Russians van Sting uit 1985. Dat was in de koude oorlog en nu zie je hoe we op een soort koude oorlog 2.0 lijken af te gaan. Sting hoopte in zijn liedje dat de Russen ook van hun kinderen houden en dat het dan allemaal wel goed komt misschien.

In Europa en in Amerika
Steeds hetzelfde verhaal in de media
Het was Putin die het deed want emails zijn gelekt
verkiezingen gestolen door een geheim agent

Een rode streep door de pijp via Syrië
Venezuela de sigaar, net als libië

Voor onze kinderen en voor jouw en mij
Als je verder wilt met Amerika,
dan hoort ook Rusland er gewoon bij


word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief