het Rutte-referendum - over de verkiezingen en ons Staatsbestel

Het gaat in maart en in mei officieel over de Provinciale Staten, de Waterschappen en de Europese Unie. Maar we stemmen dan indirect vooral voor de Eerste Kamer en een boel mensen stemmen dan vooral tégen de politiek van Rutte en de EU. We zien met elkaar dat het systeem een upgrade nodig heeft, dus welke politieke partij heeft daarvoor een plan? En als Rutte het verkeerd doet, wie stelt er iets tegenover?

Rients Hofstra deed dat en schreef een alternatief staatsbestel. In augustus vorig jaar sprak ik hem in café Weltschmerz over de tussentijdse rapportage van de staatscommissie Remkes - parlementair stelsel (terugzien). Nu vertelt hij wat er in het definitieve rapport staat in de context van de programma’s van de partijen die meedoen met de komende verkiezingen. Rients las de programma’s van de oude partijen en de nieuwkomers en vertelt over de plannen voor hervormingen die hij vond. Hij plaatst ze in de context van het Alternatief Staatsbestel waarin bestuurslagen provincies & waterschappen kunnen verdwijnen en de senaat kan worden omgevormd.

links: https://alternatiefstaatsbestel.nl/