Hervorm Ons Geld - Edgar Wortmann

overgenomen van café Weltschmerz:
Ondanks de crisis van 2008 was in 2015 haast nog niemand bezig met de fouten in ons geldstelsel en hoe dat beter kan. Stichting Ons Geld deed dat wel en zette met hun burgerinitiatief de Tweede Kamer en daarna de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) aan het werk.

Het zou nog drie jaar duren voordat de WRR rapporteerde, maar dat deed ze in januari 2019. ‘Ons Geld’ organiseerde daar aansluitend een congres over in theater Carré in Februari 2019, dat door café Weltschmerz werd vastgelegd (terugzien via de link onderaan).

Rico Brouwer kijkt in dit gesprek met Edgar Wortmann, adviseur en het juridische en retorische brein van stichting "Ons Geld", naar wat er in het rapport staat en naar wat er nu gaat gebeuren.

In dit gesprek:
- Negatieve rente of een veilige spaarbank
- Cash, de #waroncash en digitaal contant geld
- De gevolgen van een EU bankunie, van Bitcoin en de Libra

Het advies van Ons Geld om een veilig alternatief te creëren voor de bankrekening werd in de Tweede Kamer unaniem aangenomen en is nu ook door de WRR omarmt. De Tweede Kamer is aan zet, binnenkort is het plenaire debat. Welkom bij de voorbeschouwing.

links: