Piratenpartij Utrecht - gele hesjes VS rode hesjes

‘Potkaars’ is in september 2018 in de Piratenpartij in Utrecht (PPU) ontstaan, als idee van Saskia Söller en Rico Brouwer (daarover kon je hier lezen). Saskia is terug in de studio, om te vertellen over wat PPU buiten verkiezingstijd doet voor de mensen in Utrecht. Ze vertelt over debatmiddagen en een grote vrijwilligersactie die is gestart.

PPU_logo_Utrechts_Roodjpg.jpg

De verdiepingsbijeenkomst van komende zondag gaat over de ‘gele hesjes’. Er zijn dan sprekers van de gele (en de rode) hesjes en Bjørn Struijlaart van het wetenschappelijk bureau vertelt over zijn onderzoek naar eerdere protestbewegingen. In de podcast gaan Rico, Saskia en Bjørn in op de manier waarop de politiek, de media en wij allemaal met deze nieuwe protestbeweging omgaan; het is meer dan traangas en rubber kogels die je soms ziet op tv.

In Parijs gaan de gele hesjes zaterdag voor de 24e week op rij de straat op, maar hoe zit het in Nederland en wat is het verschil tussen gele en hode hesjes? Op zondag kan je daarover meepraten in Utrecht. Het is vrij toegankelijk, ook voor niet leden. ‘In de 3 krone’, vanaf 16.00 uur.
liedje:

Dmitri Schrama van de Piratenpartij Utrecht maakte zelf een liedje! Het zit aan het eind van dit gesprek en je vindt het hier.