Valentijnsdag - lovelution (met protestzanger Harry Loco)

Lovelution: ‘We gaan alle problemen door middel van liefde oplossen’.
Deel twee van een interview met Harry Loco. Dit gesprek zou gaan over de zakelijke kant van zelfstandig ondernemen in muziek. Over touren, financiën, studiowerk, BUMA en SENA. Harry legt uit hoe hij dat als onafhankelijk singer/songwriter heeft ingericht, maar ook dat -meer dan al het andere- het uiteindelijk gaat over waar gitaren vandaan komen en waar liedjes heen gaan als je je hart maar volgt.

Harry vertelt over zijn Finse handgemaakte Landola gitaar en ‘..heb vertrouwen dat het toch gebeurt. .. als je dingen met hart en ziel doet en ook zonder verwachting, dan komt het goed’. ‘Als iedereen daarmee zou stoppen en er zou geen liefde meer zijn, zou abrupt de aarde stilstaan’.

op verzoek van Harry, en met liefde, gepubliceerd op valentijnsdag 14 februari 2019.

http://www.harryloco.com/


verhaaltje over liefde:

Ik was ooit kandidaat voor de Tweede Kamer, met de Piratenpartij. In 2016 vroeg ik onze toen net gekozen lijsttrekker waar het uiteindelijk voor haar over gaat, die verkiezingen. Ze zei ‘liefde’. Ik maakte er een campagneliedje van: ‘boil down to love’. Maar er zou geen plek voor muziek komen in die campagne. Tot deze uitnodiging:

Uitnodiging aan alle politieke partijen: Protestsong 2.0 en Tweede Kamerverkiezingen

Op vrijdagavond 10 maart in Het Podium Hoogeveen

We willen een beroep op uw partij doen en dagen u uit één of meerdere mensen naar een bijzondere avond af te vaardigen. We vragen wel wat van diegenen. Zij/hij moeten goed op de hoogte zijn van de landelijke politiek, tegen een stootje kunnen en bovendien in staat zijn jongeren te raken.

Een van de manieren om je stem te laten horen is de protestsong. De protestsong speelde in de tijd van de Vietnamoorlog een grote rol en kan die vandaag de dag opnieuw vervullen.

Jongeren uit Hoogeveen / Drenthe worden opgeroepen protestsongs ten gehore te brengen en de avond zal worden afgesloten met een optreden van een protestzanger.

Het Podium, Schutstraat 43, 7907CA Hoogeveen, Datum: vrijdag 10 maart 2017, Van 19.30 tot 23.00 uur

Op de avond in Hoogeveen was ik alleen. Piraten uit de randstad vonden het te ver weg en die uit het noorden kozen voor een kroegmeeting in Leeuwarden. Na het debat met vooral mensen van de partij 50+ zou ik er mijn liedje spelen. Na dat debat wilde ik eigenlijk gewoon naar huis. Het was daar dat ik zag dat wat we deden niet werkte. Er zat geen muziek in, geen vertrouwen .. en geen liefde.

Na mij speelde Harry zijn setje. Daar was het #inmyface in muziek: #lovelution.

Hier is het liedje voor Harry, gevonden in Hoogeveen.

Dank je wel Harry Loco.

Rico