Janneke Monshouwer over haar boek: 'Trump Grondwet en Wereld'

Toen ik Janneke Monshouwer uitnodigde voor een interview over haar boek ‘Trump, Grondwet en Wereld’, had ik het nog niet gelezen. Ik dacht dat we het over die president van de Verenigde Staten zouden hebben, waarvan haast iedereen zegt dat hij dingen verkeerd doet. Ik wilde er meer van weten omdat hij soms afwegingen maakt waar je geen touw aan kunt vastknopen.

Janneke stuurde me haar boek, ik vond er een genuanceerder beeld van Trump. Maar vooral is het een boek dat over veel meer gaat. Het gaat over de Verenigde Staten waarin hij president kon worden, over de staat van de wereld waarin de VS een dominante rol neemt en over wie er uiteindelijk aan de touwtjes trekken.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 met tegenstanders Hillary Clinton en Janneke’s (toen nog) favoriet Bernie Sanders, met Jeb Bush en de voor haar dan nog onbekende Donald Trump, maakten dat Janneke op onderzoek uitging. Wat ze vond bracht ze gebundeld uit in dit boek.

Het gesprek wat volgde ging over geo-politiek, banken, Rusland, China, de ‘deepstate’ en wat daar -volgens Janneke- mee wordt bedoeld.

Dit is het tweede gesprek met Janneke Monshouwer in Potkaars en een vervolg op het gesprek over haar tijd bij de Nederlandse Omroep en over haar eerste boek ‘ander nieuws’.


Na het gesprek stuurde Janneke nog deze informatie, met het verzoek het hier toe te voegen. Bij dezen: Janneke: '..LaRouche (die ik in het 2e interview noem), die verduidelijkt dat we nu te maken hebben met een Britse coup op Trump, gesteund door de inlichtingendiensten, de Americaanse neocons en het Congres van Democraten. Hierin wordt ook gezegd dat het die 'coupplegers zijn die ook de 'coup' in Venezuela aan het voorbereiden zijn...'

de school waaraan ze refereert in het gesprek is de Vrije School Bussum. Die bestaat dit jaar 40 jaar. https://www.vrijeschoolmichael.nl (artikel)

 

Liedje:
Janneke vindt pas rust als ze het naadje van de kous heeft uitgezocht.
Ik heb dat zelf ook, maar ik ben als dit interview is pas 48 en Janneke is van 1943.
Stiekem hoop ik dat ze ook rust weet te vinden zonder dag en nacht alles uit te willen zoeken.

muziek: Alan Parsons, Old and WiseMuziek (gebruikt met toestemming):

Stranguria, Album: Waangenaam, Nummer: Nederland