Henk Strating, columnist OpinieZ - Politiek manipuleert sociale media (Nederlands)

Henk Strating werd columnist bij OpinieZ nadat hij twee jaar geleden in Syracuse op Sicilië Frans Timmermans hoorde spreken over Frans zijn ‘thuisgevoel’. Bij die boodschap van Timmermans voelde Strating zich zó niet thuis, dat hij er een stukje over schreef: ‘De realiteit van Heerlen en Syracuse en van elke andere plaats is dat de migratiestromen naar Europa het thuisgevoel van veel mensen hebben aangetast. Die realiteit moet de basis zijn van het herstel van het vertrouwen in politici en in de instituties, zoals de Europese Unie. Thierry Baudet, Geert Mak en hun medeschrijvers aan Thuis in de Tijd hebben dat begrepen. Frans Timmermans niet’ (OpinieZ, Het thuisgevoel van Frans Timmermans).

Henk kwam in contact met OpinieZ dat het publiceerde en sindsdien schrijft hij er opiniestukken. Op de website van OpinieZ schreef hij over het rapport van Ollongren: ‘Politiek manipuleert sociale media - Ollongren lapt vrije meningsuiting aan haar laars’.

In dit Potkaars interview maakt Strating een vergelijking: ‘Stel je bent een reisbureau en zonder criteria, zonder hoor en wederhoor te plegen neemt de minister van Binnenlandse Zaken je op in het rijtje van reisbureaus dat broddelwerk verkoopt. Als dat gebeurt dan kan je als reisbureau wel inpakken. Wat hier door Ollongren gebeurt is karaktermoord op een opinieplatform dat een andere mening is toegedaan dan die van haar. Ze zet zonder onderbouwing onwelgevallige meningen weg als junknieuws’.

Waren het de kritische meningen van mensen als Strating die twee jaar eerder kritiek had op het thuisgevoel van Timmermans, die maken dat de minister van Binnenlandse Zaken hem en de andere columnisten van OpinieZ nu de mond snoert?

Strating had de behoefde te reageren op de mening van Timmermans. Twee jaar geleden kon dat nog.

links: