Oudejaars Podcast - vooruitkijken naar bijna 30 jaar vriendschap

Marc studeerde in 1992 cognitie wetenschappen en had een ICT bedrijfje. Ik deed Sociaal Pedagogische Hulpverlening en was muzikant en zo ontstond in 1992 in Groningen een duurzame vriendschap.

Hij koos voor een leven als zelfstandig ondernemer, theatermaker en zangcoach. Ik ging werken in loondienst in ICT en liet die gitaar verstoffen. Maar nu hebben we alletwee kinderen, ben ik muzikant en doen we alletwee dingen als activist.

Wat is de invloed van activisme op politiek en wat is de invloed van politiek-beleid op protest? Waarom werkt de energie transitie wel als je het zelf doet; off the grid in Spanje, maar niet als we via een klimaat-akkoord belasting gaat heffen? Marc is op visite en vertelt over hoe je dat doet; je elektrische auto opladen met zonnepanelen.

Op een vriendschap van bijna dertig jaar en op een gelukkig nieuwjaar


 

Liedje:
Altijd als ik Marc opzoek denk ik ‘ik zou hele dingen missen als ik hier woonde.
Maar altijd mis ik wat Marc voelt, waar dan ook hij maar thuis is.

tekst/muziek: Hans de Booy


Muziek (gebruikt met toestemming):

Stranguria, Album: Waangenaam, Nummer: Nederland