Nieuwe Politiek - Arno Inen van de LP (Libertarische Partij)

 

Arno Inen is van de LP - Libertarische Partij. De LP staat voor een minimale overheid die maximale vrijheid garandeert. Maar leef je nou in een vrij land als er een ‘groot overheidsapparaat’ is, dat met een hoge belastingdruk veel wil regelen, of juist als met een bescheiden overheid -met meer eigen verantwoordelijkheid- de vrijheid komt om meer zelf te regelen? Arno vertelt in het gesprek over zijn visie op oa. zorg, het basisinkomen en op de EU en de NAVO. Hoe het nu niet goed gaat en hoe het beter kan, bezien vanuit de Libertarische Partij.

De onvrede tegen de oude politiek, oplopende belastingdruk en regelzucht uit Den Haag en Brussel leidt ook buiten Nederland tot protesten. Wat stellen we er tegenover dan? In dit gesprek vertelt Arno over het nieuwe partij-onafhankelijke platform dat hij start (media, maar dan buiten de reguliere media) waar nieuwe politieke initiatieven laten zien ‘hoe dan wel’.


Muziek (gebruikt met toestemming):

Stranguria, Album: Waangenaam, Nummer: Nederland