Over politieke gevangenen in hongerstaking in Catalonië - en een petitie. Met Laura Prat Bertrams

Laura Prat Bertrams van https://spanje.cat is in de studio om te praten over de petitie die ze is gestart om de politieke gevangenen in Spanje op de politieke agenda van Nederland te krijgen.

In Spanje zitten Catalaanse leiders sinds 2017 in voorarrest, ondanks aandringen van Amnesty op hun onmiddellijke vrijlating. Onze regering maakt zich wel zorgen over Polen en Hongarije, maar ziet de situatie in Catalonië als een interne Spaanse kwestie. De leden van de commissie voor Europese Zaken en de leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer zouden zich dit aan moeten trekken.

petitie https://catalaansegevangenen.petities.nl

Op 9 november 2018 was in Den Haag de door ANC georganiseerde debat middag ‘The Catalan case in juridical perspective'(voertaal Engels)
PPU was er bij en maakte opnamen:

Op 1 december kondigen Jordi Sànchez en Jordi Turullaan aan in hongerstaking te gaan omdat het Spaans hogerechtshof hun rechtsgang naar het Europees hof voor de rechten van de mens blokkeert. Dit is hun verklaring En hier is een interview dat ze media december gaven.

Laura en Rico in oproep om de petitie te tekenen:


Muziek (gebruikt met toestemming):

Stranguria, Album: Waangenaam, Nummer: Nederland