Door falend bestuur, onveilige ICT - Rico Brouwer en Brenno de Winter

Brenno de Winter is publicist en ICT veiligheidsadviseur. Hij legt in gesprek met Rico Brouwer uit hoe falend ICT beleid er toe heeft bijgedragen dat regels over een open overheid niet worden nagekomen en hoe transparantie van bestuur juist ook een voorwaarde is voor een veiliger ICT infrastructuur in Nederland.

In dit gesprek wordt de WIFI hack door Russische spionnen bij de OPCW in context geplaatst en vertelt De Winter over het boek hij aan het schrijven is: 'Survivalgids voor de Digitale Jungle'. De Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) voldeed niet en daarom nam de Tweede Kamer in 2016 (tegen de zin van VVD en CDA) de nieuwe Wet Open Overheid aan. De Vereniging Nederlandse Gemeenten stelde daarop dat de in die wet vereiste transparantie miljarden zou kosten om uit te voeren en eigenlijk ook dan onmogelijk gegeven kon worden.