Nederlands BurgerPlatform debat over de EU - EP2019

Op bevrijdingsdag 2019 gingen Rico Brouwer, Renske Leijten (SP) en Derk Jan Eppink (FvD) in debat over de EU en de verkiezingen voor het Europees Parlement #ep2019. Het deel voor de pauze staat hier integraal online.

Op 12 mei was de tweede debatronde met oa Lex Hoogduin en Wierd Duk.

organisatie: https://www.nederlandsburgerplatform.nl/

Read More
Hervorm ons Geld in Carré - 2019

Voor de derde keer hield Ons Geld een groot congres, ditmaal is Carré. Na afloop sprak ik met Ad Broere en andere bezoekers, over wat zij vonden van de middag en over het rapport van de WRR.
Op het podium was veel aandacht voor deposito sparen; zelf zonder risico je geld kunnen aanhouden bij de centrale bank. Het ging daarnaast vooral over de reactie op het burgerinitiatief van Ons Geld door de WRR (de Wetenschappelijke raad voor het regeringsbeleid).

Read More
Interview politieke gevangenen in Spanje - 'Ongehoord' op Salto tv

We leven binnen de Europese unie en daar hebben we met elkaar een aantal basale afspraken gemaakt over mensenrechten en dat moeten we koesteren. Wanneer we zien dat die afspraken geschonden worden moeten we daar tegen in gaan want het is in feite een bedreiging van onze eigen democratie’. ‘Je ziet soms dat mensen zeggen; nou ik wil er niks mee te maken hebben want ik ben tegen de onafhankelijkheid van Catalonië. Maar die petitie gaat daar helemaal niet over’.

Read More
Het Utrechts debat over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

Op 21 maart 2018 vond het referendum plaats over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv, sleepwet). Op 7 maart 2018 hield de Piratenpartij Utrecht hier een debat over met Rico Brouwer (Piratenpartij), Arjen Kamphuis (Privacy expert) en Kees Verhoeven

Read More