audiokrant 58 - De politieperskaart en de vereniging van vrije journalisten

Rico Brouwer (Potkaars) vertelt in De Audiokrant over de politieverhoren van de BPOC2020, Julian Assange en het verkrijgen van een perskaart als burgerjournalist.
De BPOC zou de langverwachte tachtig politieverhoren presenteren in de media. Volgens Rico is het dossier gesloten. Er is volgens Rico geen notarisverklaring en er zijn geen politieverhoren. Een flinke domper voor de BPOC en een duidelijk statement van Rico. Vervolgens praten we kort over de situatie van klokkenluider Julian Assange. Rico heeft een uitgebreid interview gedaan met Djamila le Pair over de stand van zaken omtrent Assange.
Tot slot maakt Rico zich zorgen over de veiligheid van burgers en journalisten tijdens demonstraties. Hij heeft een poging gedaan om bij de NVVJ een politieperskaart te bemachtigen, maar dit werd afgewezen. Volgens de criteria van de NVVJ moet je als journalist inkomen hebben en werkzaam zijn in de mainstream media.
Rico verdient geen geld als journalist en komt daardoor niet in aanmerking voor een politieperskaart. Gelukkig is er sinds een jaar ook de VVJ (Vereniging van Vrije Journalisten) waar hij zich inmiddels heeft aangemeld.

luister op soundcloud

Rico Brouwer