Live muziek! En de Europese Censuurwet die 25 augustus 2023 in werking treedt - Willem Engel

Ergens in de EU, op een brainstorm weekeinde van VoorWaarheid praat ik met Willem Engel over de ‘Digital Services Act’. Europese regels die internetbedrijven als Google gaan verplichten censuur namens de Europese Commissie uit te voeren. Wat betekent dit voor vrije journalisten zoals die van Potkaars en voor de vrijheid van meningsuiting? Mag je die wet eigenlijk nog wel censuurwet noemen na 25 augustus, of is dat inzichzelf reden voor censuur? De EU stelt: “aim to create a safer digital space where the fundamental rights of users are protected”.

In November zijn er nieuwe landelijke verkiezingen. Vrijwilligers organisaties waaronder die van Willem, verenigd in https://controle-verkiezingen.nl/ gaan het eerlijk verloop daarvan controleren. Dit is een oproep; je kan meedoen.

Van 28 tot 30 juli was er een brainstorm weekeinde voor de vrijwilligers van VoorWaarheid. Potkaars was er bij en maakte er dit interview. Rico opende het weekeinde met live muziek. De liedjes zijn opgenomen. De audiomix en mastering werd gemaakt door Dennis Spaanstra (van Police for Freedom en van Controle Verkiezingen). De PR Winkel van Dennis voor oa. muzikanten vind je op https://pr-winkel.nl/





Links: