Rogier Louwen - ontslag op staande voet, na kritiek op vaccinaties en een gesprek in Potkaars over de PCR test

De Andere Krant van 15 oktober 2022 kopt: ‘vernieitigend rapport over PCR test in doofpot’. In het artikel staat: “Onderzoeker dr. Rogier Louwen van Erasmus MC stelde na uitgebreid lab-onderzoek vast dat de PCR-test zoals die nu wordt gebruikt “zinloos” is. Maar publicatie van zijn onderzoek wordt tegengewerkt en Louwen is door zijn werkgever ontslagen”.

Verderop: [Louwen]“In mei 2022 volgde de klap op de vuurpijl. “Dat gebeurde door mijn deelname aan de kritische podcast Potkaars van Rico Brouwer. Daar lichtte ik mijn PCR-onderzoek toe samen met Peter Borger, omdat het werk en manuscript zo goed als af was. Dat ging mijn werkgever blijkbaar te ver, want ik moest me verantwoorden voor mijn deelname”.


In mei 2022 werd de derde Waarschijnlijk Waargebeurd show opgenomen. Dit zijn voor publiek opgenomen voorstellingen waarin dialoog, theater en muziek elkaar afwisselen. Deze aflevering was Peter Borger te gast. Na de presentatie over zijn boek over de evolutie theorie praatten we door met Peter in interview, over de PCR test en hoe het nu staat met de retraction paper. Rogier Louwen was er ook. Hij gaf een presentatie over het onderzoek dat hij juist had afgerond, waar Borger ook aan had meegewerkt.

Op verzoek van Louwen hebben we die presentatie vooralsnog niet gepubliceerd.


op youtube, juli 2022

In juli 2022 vertelde Rogier in Potkaars alsnog over dat onderzoek (bron): “De Europese Unie vroeg in het begin van de coronapandemie aan wetenschappers of ze met hun onderzoek konden helpen met het ontwikkelen van diagnostische testen. Rogier Louwen en zijn team moesten ineens hun project aanpassen en verschillende Corona testen ontwikkelen en valideren. Er is in het laboratorium onder andere onderzocht hoe effectief het eerste test ontwerp is naast een verbeterde versie. Conclusie; beide zijn 'suboptimal'.

Wetenschapper Rogier Louwen kreeg budget vanuit het Europese STAMINA project en leidde dit onderzoek. In Potkaars vertelt hij op eigen titel over de bevindingen en legt hij uit hoe het submissie proces van een wetenschappelijk artikel werkt. Links die in dit interview worden genoemd zullen worden toegevoegd op deze Potkaars website, zodra ze beschikbaar komen”.


op YouTube, oktober 2022

In de 5e Waarschijnlijk Waargebeurd show is Rogier opnieuw te gast en vertelt hij wat hem is overkomen na de opnamen van die derde show, waarover je ook kunt lezen in de Andere Krant. Het fragment waarin Rogier dat vertelt kan je hier terugzien op Potkaars.