piratenpartij - tk2021

17 maart 2021 zijn weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ben je verkiesbaar, dan ben je welkom in Potkaars. Waarom zou ik op je stemmen?

Piratenpartij - Renko Koppe

De Piratenpartij won nog geen zetels maar is in Nederland al sinds 2010 verkiesbaar. In dat eerste jaar haalden ze tienduizend stemmen. Dat liep in de jaren daarna op, maar liep vanaf 2017 weer af. In 2019 waren ze terug bij af.

Als het aantal mensen dat op je stemt terugloopt terwijl je onderwerpen (vrije informatie, recht op privacy) relevanter worden, hoe bereid je je dan voor op de komende verkiezingen? En wat heeft Nederland gezien van de Piratenpartij in de Corona crisis?

Partijbestuurder Renko Koppe vertelt over hoe ver ze zijn met de voorbereidingen op de komende verkiezingen en wat de Piratenpartij vindt van de lockdown, verplicht vaccineren, de corona-app en censuur door YouTube en Twitter.

Kort voor de opname werd het @piratenpartij handle zelf door twitter suspended. Renko (lachend): ‘misschien hebben we iets getweet dat tegen de visie van de World Health Organisation ingaat?’

context: interviews met de andere partijen


lbry