Code Oranje, Richard de Mos - tk2021

niet onderhandelbare integriteit en het meest smerige politieke proces ooit - Richard de Mos

17 maart 2021 zijn weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ben je verkiesbaar, dan ben je welkom in Potkaars. Waarom zou ik op je stemmen?

Code Oranje maakte op 28 september hun lijsttrekker bekend. Aan de hofvijver in gesprek met lijsttrekker Richard de Mos.

bitchute

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Plenaire_zaal_Tweede_Kamer_-_landschap.jpg

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Plenaire_zaal_Tweede_Kamer_-_landschap.jpg


schilder in het intro: https://ilpittore.blogspot.nl ‘Wet Paintings from the Lowlands’ Alberto Valentini

Richard de Mos was basisschool leraar in Den Haag, werd beleidsmedewerker voor PVV-Kamerlid Martin Bosma en daarna zelf lid van de Tweede Kamer. Vanaf 11 maart 2010 is hij gemeenteraadslid van Den Haag. Eerst namens de PVV, later onafhankelijk. Hij was wethouder Economie, Sport en Buitenruimte en eerste locoburgemeester toen op 1 oktober 2019 (onder andere) bij hem huiszoeking werd gedaan. Het OM verdacht de Mos van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Later zou daar ‘lidmaatschap van een criminele organisatie’ nog bij komen.

Een dag na die inval zeggen zijn coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks de samenwerking op met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. 'Integriteit is niet onderhandelbaar', benadrukte Kapteijns (fractievoorzitter GroenLinks). De Mos treedt af als loco burgemeester op de dag dat de Onderzoeksraad een vernietigend rapport over Burgemeester Krikke van Den Haag uitbrengt die daardoor een paar dagen later ook af zal treden. De loco-burgemeester is buiten werking gesteld vlak voordat de burgemeester wegmoest? Interim Burgemeester Remkes bleek al klaar te staan.

GroenLinks ging niet in op de uitnodiging voor een gesprek in Potkaars in de serie voor de Tweede Kamer verkiezingen. Bert Blase van Code Oranje wel. Een maand na het gesprek met Bert kondigt De Mos op televisie bij Beau aan dat hij landelijke politiek gaat doen, maar hoe laat hij nog in het midden. Het zal tot 26 september duren voordat de Mos met zijn advocaat Peter Plasman samen naar buiten komt als lijsttrekker, met Code Oranje.

Ik ontmoette Richard en Bert voor het eerst in hun open sollicitatie voor het burgemeesterschap van Den Haag, waar ik het gesprek voor begeleidde (link). Terugkijkend daarop kan je zeggen dat beide kandidaten doorzagen hoe De Mos buiten spel was gezet als loco-burgemeester vlak vóórdat Krikke zou aftreden. Daar zetten ze transparantie in hun sollicitatie tegenover. Het was een kansloze sollicitatie? Misschien was transparantie zetten tegenover corruptie wel het doel.

Nu trekken ze dus samen op in Code Oranje in landelijke verkiezingen waar transparantie van bestuur misschien wel het hoofdthema wordt. En vertrouwen in de rechtspraak én in politiek. strafrecht advocaat Peter Plasman doet mee als kandidaat nr. twee omdat (volgens de Mos) ‘de zaak van het OM zo doorgestoken kaart is, als Plasman nog nooit in zijn carriére heeft gezien’.

Tot 17 maart 2021 gaan we zien wat er groter blijkt: de macht van de main stream media die verslag doen van de gevestigde belangen van VVD, D66 en GroenLinks. Of de alternatieve media, zichzelf informerende burgers en dit bijzondere verbond.

Aansluitend op de persconferentie van Richard de Mos en Peter Plasman over hun nieuwe politieke partij via deze stream ook het interview dat Potkaars eerder ...

Uit de nieuwsbrief van 19 september:

Het gesprek dinsdag met gemeenteraadslid in Den Haag Richard de Mos kwam maandagavond voor prinsjesdag ineens tot stand toen ik Richard een SMS stuurde. Ik probeer hem al langer te spreken te krijgen. Dat begon op 14 juni, een week voor die neergeslagen demonstratie op het Malieveld van 21 juni. Ik wilde weten hoe dat aan de binnenkant van de gemeente ging? Afgelopen dinsdag op Prinsjesdag, lukte het en maakte ik voor https://potkaars.nl/tk2021 met de Mos een interview over zijn deelname aan de komende Tweede Kamer verkiezingen. De titel van dat gesprek wordt: 'niet onderhandelbare integriteit en 'het meest smerige politieke proces ooit'. 'Niet onderhandelbare integriteit' waren de woorden van Kapteijns, de fractievoorzitter van Groen Links in Den Haag, die hij sprak toen GroenLinks met de VVD en D66 samen De Mos uit het college zette na een politie-inval om vermeende fraude bij de Mos. Maar de Mos is toevallig wél te gast in Potkaars en GroenLinks was de eerste die (net als bij de Europese verkiezingen) níet inging op mijn uitnodiging voor een interview. Wie heeft hier nu iets te verbergen?

Op 10 juli stond over die politie-inval bij de Mos in de krant: ''Het OM maakt zich met nieuwe valse beschuldigingen, laster en leugens schuldig aan verdere karaktermoord op een politieke partij en haar achterban', zegt De Mos in een schriftelijke verklaring. 'We zijn terechtgekomen in het meest smerige politieke proces ooit.'

We maakten het interview op Prinsjesdag aan de Hofvijver onder embargo, ik zal publiceren nadat hij zijn aankondiging doet eind van de maand. We spraken over dat politieke proces waardoor hij als loco burgemeester en wethouder moest aftreden vlak voor Burgemeester Krikke van Den Haag moest aftreden om die vonkenregen van dat vuur op het strand van Scheveningen. Remkes, die als interim burgemeester de 21 juni demonstratie verbood stond toen kennelijk al klaar. Over dat politieke proces en over de manier waarop hij mee gaat doen met de landelijke verkiezingen van 17 maart 2021, alles in dat interview. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ze zijn goed bezig en kunnen best nog wel eens heel groot worden.

links: