‘Mag ik zelf beslissen of doet de overheid dat?’ - Willem Engel en de grootste petitie van Nederland

lbry

bitchute

De acties van viruswaanzin tegen de lockdown, tegen de anderhalve meter en tegen de spoedwet worden met vastberadenheid, liefde en geduld gevoerd. En met succes! Ondanks het verbod om te demonstreren door burgemeester Remkes van Den Haag, stond het Malieveld vol afgelopen zondag. Ondanks dat mensen werden ontmoedigd bloemen te leggen bij gemeentehuizen lag de stoep voor gemeentehuizen - het bevoegd gezag - vol met bloemen. Volgens artikel negen van de grondwet dat het recht op betoging regelt mogen zulke acties. Volgens het bevoegd gezag niet. We deden het toch.

In de coronacrisis werden meerdere petities gestart. Drie daarvan werdem samen, ingeleverd bij het bevoegd gezag in Den Haag, zoals dat is geregeld volgens artikel vijf van de grondwet.Samen zijn het de grootste petitie ooit. Bijna een half miljoen handtekeningen! Het mocht vanwege de coronamaatregelen niet in de gebouwen van de Tweede Kamer worden ingediend.

In dat artikel vijf van de grondwet staat: ‘Ieder heeft het recht verzoeken schriftelijk bij het bevoegd gezag in te dienen.’
In een tijd waarin we wel in een vliegtuig mogen, naar de kapper kunnen en in de supermarkt boodschappen afrekenen kiest ons bevoegd gezag er voor de petitie via internet te ontvangen.

Buiten aan de hofvijver, leveren we de petitie in en mensen die bij de demonstratie op het Malieveld waren deden er hun verhaal.

links:

 
artikel uit NRC 25 juni 2020

artikel uit NRC 25 juni 2020