sekswerk is werk - Foxxy Angel

bitchute

lbry

In onze grondwet staat ‘het recht van iedere Nederlander op vrije keuze van arbeid wordt erkend’ en prostitutie is in Nederland een gewoon beroep. Met de coronamaatregelen is desondanks sekswerk tot tenminste 1 september verboden en het openbaar ministerie speurde afgelopen periode selectief naar sekswerkers terwijl andere -voor corona wellicht meer besmettelijke contactberoepen- niet werden vervolgd. Sekswerker Foxxy Angel vertelt over het meten met twee maten in Nederland en over 2 juni: de dag van de sekswerker.

Ook in artikel 23 van de universele verklaring van rechten van de mens staat dat iedereen de vrije keuze van arbeid heeft. Foxxy doet met de letter ‘O’ uit het woord protection, mee in het Human Right Tattoo project dat alle 6773 letters van de verklaring als tatoeage zet.

Regeringspartij ChristenUnie heeft ondertussen in haar partijprogramma staan dat ze sekswerk wil verbieden, maar in de grondwet én de verklaring voor de rechten van de mens staat dat iedereen vrij staat zijn of haar eigen werk te kiezen. Wat is eigenlijk belangrijker voor regering Rutte III, hoe weegt dat mee in de Coronacrisis? En hoe heeft dat te maken met de ‘wet regulering sekswerk’ die binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd wordt?

foto: Prostitutie Informatie Centrum Amsterdam, https://pic-amsterdam.com