platform voor plaatselijke belangen - tk2021

17 maart 2021 zijn weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ben je verkiesbaar, dan ben je welkom in Potkaars. Waarom zou ik op je stemmen?

het platform voor plaatselijke belangen - Antoon Huigens

Antoon Huigens (twitter) is gemeenteraadslid in Apeldoorn. Hij is initiatiefnemer van het ‘platform voor plaatselijke belangen’ en heeft die naam op 9 maart jl. bij de Kiesraad geregistreerd. Het platform deed nog niet eerder mee aan de landelijke verkiezingen, maar Antoon was zelf wel eerder kandidaat op de lijst van de ‘vrijzinnige partij’. Zijn analyse anno 2020 is dat mensen zich niet vertegenwoordigd voelen door Den Haag (en Brussel) en dat er dus een potentieel groot momentum ligt ‘voor de regio’. Wat iedereen immers met elkaar deelt is een plaatselijk belang. Dat klinkt een beetje als ‘van de regio’ en dat klopt. Antoon was bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 ook betrokken bij ‘van de regio’ dat net als de vrijzinnige partij in 2017, niet wist te winnen.

Wat individuele mensen, minderheden en mensen uit elke regio met elkaar delen in Nederland zijn burgerrechten en de grondwet. Wat mij in dit gesprek duidelijk werd is dat het Antoon inhoudelijk vooral daar om te doen is. Maar waarom noem je jezelf dan niet ‘platform voor de grondwet’? Antoon: ‘dat is niet zo’n sexy onderwerp en bij lokale verkiezingen stemt zo’n dertig procent van de mensen op een lokale partij’.

Regionale partijen kunnen zich melden bij Antoon’s platform en kandidaten die lokaal de meeste tractie hebben komen dan op de kieslijst voor de Tweede Kamer.

bitchute