Corona Virus - Café Covid19 en een nieuw leader filmpje voor café Weltschmerz

 
IMG_20200323_115429.jpg
 

11 maart was voorlopig de laatste draaidag in de studio van Salto in Amsterdam. Het kantoor van de studio was niet meer bemenst vanwege het corona virus. Twee dagen later werd de studioruimte voor onbepaalde tijd gesloten.

Café Weltschmerz is in Nederland een uniek kanaal. Ik wil dat het doorgaat, ook als er geen studio is. Sinds 16 maart toen Mark Rutte vanuit het torentje over Corona Nederland toesprak, worden er café Weltschmerz interviews vanaf thuis gemaakt. Pim van Galen en Syp Wynia reageerden live op de toespraak van Rutte en twee dagen later op het Tweede Kamerdebat.

Gasten en interviewers die thuis een webcam en microfoon hebben kunnen vanuit hun huis interviews opnemen. We maken verbinding via ZOOM en nemen op met OBS. Daarin kan je een leader filmpje en logo’s toe voegen. OBS kan ook live-streamen.

Op 22 maart was de eerste uitzending met meerdere gasten tegelijk. Ik startte de live stream met een muziekje met uitspraken van Opstelten, Bush, Obama en Donner erdoorheen gemixt, met het Weltschmerz logo en bewegende poezen op de Weltschmerz tafel. Max von Kreyfelt zag er de nieuwe leader voor café Weltschmerz interviews in en zo werd het het ‘nieuwe leader filmpje’. Het Wilhelmus stukje is van de band ‘Stranguria’. Oud-muzikanten gaven akkoord op het gebruik van hun muziek uit het nummer Nederland van het album Waangenaam. Sinds eind 2018 is dat ook de muziek onder de promo van Potkaars.

Op 23 maart was de tweede live groepuitzending over Corona, met publiek van café Weltschmerz live erbij geschakeld. Te gast waren ook Pim van Galen en Jonathan van Dijken en de eerste versie van dat nieuwe ‘leader filmpje’.

Gisteren was de derde live uitzending met publiek, Edgar Wortmann en Piet Lakeman.


update 16 april 2020

Het is gelukt! Ondanks de lockdown draait café Weltschmerz door via de virtuele studio. Na de opstartfase heb ik medio april de virtuele studio aan de andere technici overgedragen.