Mario Draghi heeft voor de derde keer zijn bijprint machine aangezet terwijl banken bitcoin kochten

Bitcoin bestaat dit jaar tien jaar. Digitale activa deskundige Robert Nass plaatst in gesprek met Rico Brouwer de prijsstijging (en daling) van de afgelopen jaren in context van stroomverbruik dat nodig is om ze uit te rekenen. Robert legt uit hoe het kan dat in het eerste kwartaal van 2019 de waarde al weer is verdriedubbeld. Wat is er aan de hand met bitcoin?

Robert: ‘wat we er voor terugkrijgen is dat jij en ik elkaar kunnen vertrouwen en dat met alle mensen op de wereld, door middel van een protocol’. Eigenlijk ben je je eigen bank, je bent je eigen kluis. Als de banken het zo meteen weer verpesten omdat ze geen goede bedrijfsvoering doen en de economie om zeep helpen mogen wij er als burgers zo wel weer voor gaan betalen’.

Café Weltschmerz kijkt in een serie gesprekken vooruit naar de nieuwe toepassingen op het Bitcoin netwerk. Robert Nass: ‘want vooral in Nederland zijn er voorlopers die deze revolutie aan het trekken zijn’.

Dit is aflevering één.

In augustus 2017 toen die enorme prijsstijging begon, schreef ik er een liedje over.
https://echtesprookjes.nl/contekst/bitcoin-is-geen-goud