Harry Loco - muziek activist, protestzanger

Op campagne voor de Piratenpartij, bij de Tweede Kamer verkiezingen van 2017, kwam ik in Hoogeveen muzikant Harry Loco tegen en ik dacht: wat hij doet met zijn muziek, dat klinkt mij beter dan wat die politici doen met hun retoriek.

Harry zou later een liedje maken over de aardbevingsschade in Groningen: ‘knock on politicians door’. Hij rammelde zo als muziek activist harder aan die deur, dan ik voor elkaar kreeg vanuit de politiek. Zijn liedje was in het Engels en ik heb dat toen vertaald en gezongen in het Nederlands. 'Klop, op de deur van politiek' werd 'knuffelplaat' op radio.

In maart 2018 was ik weer op een campagne, toen tegen de Sleepwet waar dat referendum over was. Harry Loco en ik speelden het liedje samen in Almere.

Harry Loco is terug in Almere en in de studio van Potkaars om te vertellen van wat hem drijft als muziek activist, van 50 jaar Woodstock waar het vandaan kwam en waar hij heen gaat, in augustus. En van zijn visie op politiek.

website: harryloco.com


 

Liedje:
Ik was vergeten waarom ik deze tekst van Harry eigenlijk vertaalde? Hij had me er kennelijk toe aangezet, die boef. Er waren plannen, er zijn altijd plannen. Maar Khadija Arib stond niet toe dat we het in de plenaire zaal zouden spelen voorafgaand het debat over aardgasschade. Plannen voor op het dak van Dudok en het binnenhof gingen ook niet door.

In Appingedam in de winter was een hongerstaking om een betere afhandeling van de bevingschade af te dwingen.
Daar kwam die zwart wit foto van m’n Twitter profiel vandaan.

muziek: Bob Dylan, tekst: Rico Brouwer