20190207 Harry Loco - muziek activist

Op campagne voor de Piratenpartij, bij de Tweede Kamer verkiezingen van 2017, kwam ik in Hoogeveen muzikant Harry Loco tegen en ik dacht: wat hij doet met zijn muziek, dat klinkt mij beter dan wat die politici doen met hun retoriek.

Harry zou later een liedje maken over de aardbevingsschade in Groningen: ‘knock on politicians door’. Hij rammelde zo als muziek activist harder aan die deur, dan ik voor elkaar kreeg vanuit de politiek. Zijn liedje was in het Engels en ik heb dat toen vertaald en gezongen in het Nederlands. 'Klop, op de deur van politiek' werd 'knuffelplaat' op radio.

In maart 2018 was ik weer op een campagne, toen tegen de Sleepwet waar dat referendum over was. Harry Loco en ik speelden het liedje samen in Almere.

Harry Loco is terug in Almere en in de studio van Potkaars om te vertellen van wat hem drijft als muziek activist, van 50 jaar Woodstock waar het vandaan kwam en waar hij heen gaat, in augustus. En van zijn visie op politiek.

website: harryloco.com