‘waarschuwing voor handhaver(s) - de horeca blijft open’ - de juridische toolkit van burgerfront.nl
Het coronabeleid van de Nederlandse overheid is sinds juni 2020 ingegeven door een oplopend aantal patiënten en daarmee bedoelen ze positief geteste mensen. De test die gebruikt wordt voor onderbouwing van beleid zegt niet of je ziek bent of besmettelijk. Hoeveel mensen ziek of besmettelijk zijn met covid19 symptomen van het sars-cov-19 virus, is onbekend. Wanneer je het ziekenhuis vraagt [heb ik gedaan], of de GGD of het RIVM, dan willen ze het niet zeggen. Op basis van oneigenlijke onderbouwing worden ondertussen wel maatschappij ontwrichtende maatregelen genomen. Het is de regering die de maatregelen instelt en de politie die er namens de burgemeesters op handhaaft. Wat kan je dan nog doen? Waar trek je de grens? En hoe? Het automatisme waarmee we het gezag van de minister, burgemeester en politie accepteren komt vanuit ‘het sociaal contract’, daarop is met de coronamaatregelen door de regering Rutte contractbreuk gepleegd.
Op de persconferentie van Mark Rutte 13 oktober 2020 zegt hij opnieuw de horeca te zullen sluiten als onderdeel van zijn coronamaatregelen. Mag hij dat zomaar? Welke autoriteit heeft ‘de overheid’ achter de voordeur of op jouw erf? En geldt dat ook voor bedrijven?
Volgens Jeroen Sloendregt is die autoriteit er pas als jij haar geeft door een contract aan te gaan en andersom werkt dat ook. De BOA of politieagent is welkom in jouw café voor een kopje koffie, als klant. Of je open bent of niet, dat bepaal je -volgens Jeroen- zelf. Om dat uit te leggen heeft hij met ‘burgerfront’ en ‘Bond Overheidszaken’ een juridische toolkit samengesteld. Dat begint met een bordje bij de deur, waarop staat: bij betreden van dit terrein en/of binnentreden van deze ruimte gaat u ONHERROEPELIJK akkoord met ONZE VOORWAARDEN.
In dit gesprek legt Jeroen uit hoe de toolkit tot stand is gekomen en hoe het volgens hem werkt.
Ik geloof niet dat het uiteindelijke antwoord op het door Rutte verbroken sociaal contract zit in het antwoord zoals Jeroen dat geeft. Maar je moet wel opkomen voor jezelf, voor je werk en je familie. De Minister President, de Burgemeesters en de Politie plegen contractbreuk. Hoe verweer je jezelf en je bedrijf hier dan tegen?
Artikel 5:15 Algemene wet bestuursrecht:
1 Een toezichthouder is bevoegd, met medeneming van de benodigde apparatuur, elke plaats te betreden met uitzondering van een woning zonder toestemming van de bewoner.
2 Zo nodig verschaft hij zich toegang met behulp van de sterke arm.
3 Hij is bevoegd zich te doen vergezellen door personen die daartoe door hem zijn aangewezen.
link: https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0005537&hoofdstuk=5&titeldeel=5.2&artikel=5:15&z=2019-04-02&g=2019-04-02
kijk dit interview terug:
kijk op bitchute
kijk op lbry.tv https://lbry.tv/@potkaars
luister dit interview als podcast via:
luister in buzzsprout
luister podcast in Spotify
luister podcast in i-Tunes
luister podcast in Podbean
luister podcast in Anchor
in Podcast Republic