Arie Paap voor de politierechter - opnamen vanuit de rechtszaal

Agent te paard roept 'lekker voor je, kakkerlak' nadat betoger Arie Paap een bloedende hoofdwond werd geslagen. De politierechter woog dat niet mee in haar vonnis en veroordeelde betoger voor openlijke geweldpleging. Verslag van rechtszaak tegen Arie Paap, met beelden van het Museumplein 17 januari en vanuit de rechtszaal op 22 april.

In een montage van 2minuut20 wat er zich af heeft gespeeld op het Museumplein.
Fragment één verteld door Rico Brouwer van Potkaars. Fragment twee verteld door de rechter in haar vonnis.

Oordeel zelf.

  1. analyse van 17 januari events in 2minuut20 voice over door Rico

fragment 1. in Rumble

2. analyse van 17 januari events in 2minuut20 voice over door de Rechter

fragment 2. in Rumble

 

verslag met beelden uit de rechtszaal 22 april en het Museumplein 17 januari, youtube

rumble

lbry

livestream - youtube, met Jeroen Pols, WIllem Engel en Arie Paap op 23 april

rumble

 

Op 22 april 2021 staat Arie Paap voor de politierechter in Amsterdam, naar aanleiding van zijn aanwezigheid bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 17 januari 2021. Arie Paap is de man van 71 die door een politieagent te paard op zijn hoofd werd geslagen. Foto’s die de wereld overgingen. Potkaars is er bij in de rechtszaal en maakt opnamen. Er is geen toestemming gegeven voor een livestream.

De beelden die ter zitting werden getoond waren onvolledig. Een opmerking van de agent te paard: ‘lekker voor je, kakkerlak’ nadat Paap door zijn collega een bloedende hoofdwond was geslagen, werden niet in de zitting getoond.

In het Potkaars verslag de missende beelden in een analyse van de escalatie op het Museumplein en van de rechtszaak voor de Politierechter.

Paap werd op alle aanklachten veroordeeld.

links:


voice over Rico:
17 januari 2021, er is een demonstratie op het museumplein in amsterdam en de burgemeester had bevolen dat het ontruimd moest worden.

Ruiters op paarden van de mobiele eenheid staan in linie opgesteld.

Een ruiter in die linie herkent betoger arie paap, paap herkent de ruiter; ze troffen elkaar op een eerdere demonstratie.

De linie gaat naar voren en paap is een van de eersten die de linie tegen komt.

Paap heft zijn armen zoals je kunt zien in de livefeed van NH nieuws. De ruiter zegt 'lopen jij' zoals je kunt zien op de helm camera. paap zegt, ik loop toch? En loopt in aangegeven richting.

De ruiter komt hem achterop en slaat hem twee maal van achteren, zoals je kunt zien op anp persfotos

Paap roept de ruiter iets na. Hij heft zijn armen.

De linie paarden is hem voorbij gereden, waardoor paap als enige of een van de weinigen tussen de paarden en de ME te voet terecht is gekomen.

De betogers verderop schreeuwen tegen de oprukkende paarden waarna deze omkeren en zich terugtrekken tot achter de ME te voet.

Paap staat als eerste of een van de eersten in zijn eentje voor de ME te voet. De betogers komen naar hem toe in de richting van de ME. Paap gaat in de richting van ME te voet. Hij heft zijn voet op in een schoppende beweging. Hij valt. Paap wordt op zijn hoofd geslagen.

Hij grijpt naar zijn hoofd en wordt op zijn arm geslagen.

De ruiter van het eerste incident ziet dit en zegt tegen zichzelf 'lekker voor je, kakkerlak'

betogers ontfermen zich over paap die met een doek op zijn wond wordt afgevoerd.

De ruiter zegt tegen zijn collega dat hij paap herkende als de man van het malieveld

In de rechtszaak voor de politierechter op 22 april wordt paap op basis van beelden en verklaringen van agenten schuldig bevonden van het met de betogers schreeuwen tegen de paarden, gooien van objecten naar de politie en van openlijke geweldpleging tegen de politie. Hij krijgt een geldboete, een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.