Climategate - 'dit is laster', in reactie op ‘Politiek en Sociale Media Manipulatie' (Nederlands)

In gesprek met Hans Labohm van Climategate.nl. Ik vroeg hem naar een reactie op het rapport dat in opdracht van minister Ollongren was gemaakt en waarin ook aan Climategate.nl als zijnde ‘hyperpartisan’ wordt gerefereerd in bijlage II zonder dat in het rapport wordt onderbouwd waarom deze website werd opgevoerd. Op hun website zelf staat, dat ze zichzelf als politiek neutraal beschouwen.

Climategate is kritisch op het in Nederland en daarbuiten gevoerde klimaatbeleid. Zowel voor wat betreft de onderbouwing van beleid, als de getroffen maatregelen als de te voorziene gevolgen van het beleid. Maar ook op de manier waarop met hun kritisch geluid wordt omgegaan. Labohm: ‘Dit is laster en de vrijheid van meningsuiting wordt aangevallen’.

Inhoudelijk kritische partijen als climategate werken onder een klimaat van censuur waarin het gesprek niet meer op inhoud gevoerd lijkt te kunnen worden. De minister van binnenlandse zaken op haar beurt lijkt met dit rapport voor te sorteren op preventieve maatregelen om op die zelfde manier met meer onwelgevallige media kanalen om te gaan.

links: