Michaéla Schippers over academische vrijheid en societal decline - Waarschijnlijk Waargebeurd

In deze vijfde Waarschijnlijk Waargebeurd show gaat het om vrijheid: persvrijheid met een lied over ons religieus vertrouwen én wantrouwen in de media, gevolgd door een nieuw interview met Rogier Louwen. In de derde 'Waarschijnlijk Waargebeurd Show' met Peter Borger was hij ook gastspreker. Dat ging over een wetenschappelijk onderzoek dat dan juist was afgerond. Die show werd in mei opgenomen maar pas in oktober -gecensureerd- gepubliceerd. In de vijfde show die op 15 oktober wordt gepubliceerd is Louwen terug, om te vertellen wat er na die opnamen in mei allemaal met hem is gebeurd en hoe het nu met hem gaat.

Daarna een onwaarschijnlijk absurde aflevering vol artistieke vrijheid in de poppenkast, gevolgd door een interview met gedragswetenschapper Michaéla Schippers, over academische vrijheid en societal decline. Ze vertelt over ‘Follow the Science’ dat ik samen met haar maak.

In een hoekje van het publiek zat een schilder. De impressie van de voorstelling zoals hij die maakte is bij publicatie nog niet af, maar de titel wel:
"Tussen wetenschap, geloof en het rad van fortuin, straalt het witte licht van de onvoorwaardelijke liefde".

links: