De mooiste zomervakantie van 2021 - Potkaars in een huisje in Zweden

Rico van Potkaars werd in januari -midden tussen de lockdown, mondmaskers, avondklok en demonstraties vol politiegeweld- zomaar ineens uitgenodigd om met zijn familie de zomer door te komen brengen in Värmland, Zweden. We gingen ondanks de reisbeperkingen en waren er te gast bij Marian Kraus voor een normale vakantie in het meest normaal gebleven Zweden, waar je blij van wordt. Voor wie dit ook wil; er is nog een grotere en kleine ( 2 persoons) stuga vrij tussen 20 aug en 15 september. Adres en info bij Rico via het contactformulier.

youtube

bitchute

rumble

odysee

In alle gekte van de eerste lockdown vorig jaar bleef Zweden min of meer normaal en zo is het er sindsdien gebleven. In dit openhartig interview dat ik halverwege de vakantie met Marian opnam vertelt ze over hoe zij daar terecht is gekomen en wat haar deed besluiten om ons er uit te nodigen. Marian: "Als het er op aan komt, dan verbindt het beste van de mensen zich".

Dit is mijn vakantieverslag over hoe het je gezond maakt, wanneer het je lukt uit een ziek geworden Nederland te ontsnappen.

We hebben een hoop elanden, herten, een das en een adder gezien. We hebben een vuurplaats aangelegd en een brug gebouwd van een zelf omgehakte boom. Kanoen, zwemmen in het meer en wandelen met de hond. We zaten aan een onverharde weg waar het meeste verkeer bestaat uit kano toeristen die ‘klunen’ om met hun boot van het ene meer naar het andere te lopen. Dit gebied deed zijn naam eer aan; we hebben een paar weken lang alleen maar mooi weer gehad.

Wikipedia: Värmland ligt in het midden van Zweden en heeft 10.513 meren, vele natuurreservaten, skipistes, wandelpaden, musea, bergen en beekjes. In de natuur (77% van de oppervlakte van de provincie bestaat uit bos) komen onder andere de beer, wolf, lynx, veelvraat en eland voor. Värmland behoort met zijn omvang van 17.500 km² tot de grotere landschappen van Zweden. Omdat er slechts 274.000 mensen wonen, komt het gemiddeld aantal bewoners op 16 per km².

photo_2021-07-28_23-27-51.jpg
IMG_20210714_094921.jpg
IMG_20210715_103745.jpg
photo_2021-07-31_13-52-05.jpg
PANO_20210725_143427.jpg

Ik heb het politierapport van de BPOC2020 uitgelezen en nagedacht over hoe verder in 2021 met de onvermijdelijke nieuwe repressie, later dit jaar. Ik heb er gewerkt aan mijn boek over en met klokkenluiders. En geen betere ontspanning dan lichamelijke inspanning. Achter huisje ligt een slootje, ik heb er een brug overheen gemaakt van het hout uit de boom die mijn zoon heeft omgehakt en we hebben er een nieuwe vuurplaats aangelegd, om worstjes en marshmallows op te roosteren. De Ukelele was mee en er was een gitaar. We hebben gereisd met de auto en een stukje met de boot vanuit Duitsland. Onwerkelijk hoe -op de terugweg- mensen die uit Zweden kwamen, bij de grens weer hun mondmaskers weer aan deden, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Ik moet ineens terugdenken aan Wilders die tien jaar geleden tegen Rutte zei ‘doe eens normaal man’ en dat Rutte terugzei ‘doe lekker zelf normaal’.
In Zweden doen ze normaal. Het was de mooiste vakantie die ik me wensen kon.

stukje uit de brief van Marian van 11 januari 2021

Beste Rico,

Ik heb je min of meer gevolgd en je zorgen gedeeld over het feit dat je bent weggecensureerd op youtube. Ik word blij van jou en je zo oprechte manier van doen. Dat kaarsje is te gek. Mensen als jij doen me goed, want alleenstaand heb je mensen zoals jij echt keihard nodig om .........'geestelijk gezond te blijven en naast elkaar te blijven staan.

We zitten vlak bij de Noorse grens in het grootste merengebied van Zweden. we zitten tussen 2 meren in met een stromende beek voor ons. 150 meter van de kreek, zodat je zo op de meren kan varen.