"Onbeheersbare financiele risico's, van het begin af aan" - Toon van Dijk over de Floriade in Almere

Toon van Dijk trad aan in de gemeenteraad van Almere kort vóór daar voor het eerst over de Floriade gesproken werd. Vanaf het eerste moment voerde hij er met zijn fractie campagne tegen. Hij is, nu de Floriade bijna is afgelopen, te gast in Potkaars en vertelt over het besluitvormingsproces dat leidde tot een schadepost voor de gemeente Almere van misschien wel honderd miljoen euro.

Van Dijk: "Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die bedoeld is om de Nederlandse tuinbouw in het zonnetje te zetten. Maar als er een idee opkomt in een stad; 'wij gaan een Floriade organiseren', dan schrijf je een referendum uit. Veel politici denken dat mensen dom zijn, maar dat is gewoon niet zo. Mensen weten heel goed wat goed voor ze is en waar ze hun centjes aan uit willen geven. En die willen hun geld niet aan een of ander prestigeproject van een stel bestuurders uitgeven".

De reportage van de Floriade waarvan beelden getoond worden kan je in zijn geheel terug zien op 'Waarschijnlijk Waargebeurd': https://www.youtube.com/watch?v=bVlStgmCeUw

links: