Posts in zorg
Het College Ter Beoordeling van Geneesmiddelen voor de rechter om toelating vaccin in Nederland

Rechtzaak verslag: Eisende partij stelt dat CBG de mRNA injecties (Corona Vaccinaties) van de markt zou moeten halen in Nederland nu de onveiligheid er van vast staat. Ze stelt dat het CBG heeft besloten dat niet te doen en zegt dat men zich beter bij de EMA (Europese Medicijn Agentschap) kan vervoegen. Eisende partij vraagt de rechter CBG te dwingen haar werk te doen voor de Nederlandse markt en dit evident onveilige product van de markt te halen.

Read More
kort geding PCR testeis bij inreizen - Segal c.s./de Staat der Nederlanden dd 21 januari 2021

Je mag alléén terugvliegen naar Nederland als je voordat je instapt een PCR testuitslag toont die negatief is. De consequentie van die regel is dat je jouw eigen land niet meer in kunt reizen als je principiele bezwaren hebt tegen deze invasieve medische handeling. De eiseres in dit kort geding tegen de Staat verblijft in Israël waar ze was voor haar moeder, die op 17 december 2020 overleed. In de Tweede Wereldoorlog verloren 81 familieleden van haar het leven in Auschwitz. Anderen overleefden doch waren als gevolg van medische experimenten door dr. Joseph Mengele levenslang dusdanig beschadigd dat een normaal leven niet tot de mogelijkheden behoorde. In nagedachtenis aan hetgeen haar familie doormaakte, weigert zij principieel elke gedwongen medische handeling.

De rechtszaak diende op 21 januari online vanuit Den Haag. Potkaars deed hiervan verslag en heeft toestemming de audio van de zitting uit te zenden. Op 22 januari interview met Jeroen Pols namens de eisende partij.

Read More
Almere in de Lockdown - Burgemeester Franc Weerwind

Ik wilde weten hoe je als burgemeester stuurt, wanneer er met cijfers op tv wordt gegoocheld. Wat zijn je mogelijkheden om lokaal beleid te maken als het beleid in de Corona crisis landelijk wordt bepaald? Laat je je alleen informeren door het RIVM of kijk je verder? Wat zijn de afwegingen bij demonstraties en wanneer grijp je in als iemand zich niet aan de maatregelen houdt? Hoe gaat het met de ondernemers in Almere, met de zorgmedewerkers en de handhavers? In de raadskamer van het gemeentehuis van Almere een openhartig gesprek met Franc Weerwind, burgemeester van Almere.

Read More
ik verklaar dat de navolgende persoon ernstige gezondheidsklachten kan verwachten - Piet van Herten

Piet van Herten is 75 jaar, homeopathisch arts en nu in de corona crisis is hij voor het eerst van zijn leven ‘activist’. Piet kwam naar de Potkaars studio in zijn Jensen t-shirt en vertelde daar het verhaal van mensen met post traumatische stress, of asthma, die van hun arts desondanks geen ‘verklaring’ krijgen. Hij werkt samen met meerdere artsen. Ze schreven reeds honderden ontheffingen tegen de mondkapjesplicht.

Read More
Op Adem Komen In Het Nederland van Rutte en De Jonge - Ton Kuik van café Weltschmerz

Ton Kuik kwam op vier december in aanvaring met handhavers, vanwege zijn niet dragen van een mondkapje toen hij uitrustte ergens op een treinstation. Ton heeft na een jarenlange door een onbegrepen ziekte gedwongen herstelperiode eind 2017 het ondernemerschap weer opgepakt en is interviewer bij café Weltschmerz. In deze Potkaars vertelt hij hoe dat gaat; als je je beroept op de 'uitzondering op de mondkapjesplicht om medische reden'.

Read More
Het vonnis van kort geding tegen de Staat over inzet Corona PCR test - Jeroen Pols van Viruswaarheid

Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid legt aan Rico Brouwer van Potkaars uit wat er in het vonnis staat van het kort geding dat hij met Willem Engel had aangespannen tegen de Staat. De rechter heeft Pols cs. in het ongelijk gesteld, maar hoe kan dat nou als de PCR test volgens de bijsluiter niet gebruikt mag worden als diagnostisch instrument? Aan de hand van citaten uit het vonnis reageert Pols op de argumentatie van de rechter in dit vonnis en vertelt hij wat vervolgstappen zijn.

Read More
Wat kan de Horeca doen om besmettingen te voorkomen? - Edsard Ravelli over luchtvochtigheid

Edsard Ravelli deed met data van het RIVM, KNMI en NIVEL onderzoek en stelde vast dat er een oorzakelijk verband is tussen luchtvochtigheid en besmettingen met een virus zoals influenza en corona. Hij schreef over zijn bevindingen oa. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Willem Alexander aan. In deze Potkaars uitzendingt vertelt hij over hun reacties en legt hij heel precies uit hoe en waarom luchtvochtigheid een belangrijke rol speelt in virus besmettingen.

Read More
Verplichte Vaccinatie in de Corona Crisis? 'Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet' - Frank Ruesink

Toen Klaas Dijkhoff van de VVD in 2019 begon over een vaccinatieplícht, was dat het begin van de zoektocht naar informatie over vaccinveiligheid door Frank Ruesink. Dijkhoff beloofde hem zogevraagd persoonlijk aan te tonen hoe veilig vaccinaties zijn, maar kwam die belofte niet na. Reusink schreef afgelopen anderhalf jaar tientallen brieven aan politici, bankiers, journalisten en farmaceuten in een zoektocht naar eerlijke informatie. Die brieven zijn nu gebundeld in zijn boek ‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’. In dit interview doet hij verslag van zijn zoektocht naar dialoog met de politiek en een inhoudelijk antwoord. Ruesink legt uit hoe -wat begon als correspondentie- in 2020 veranderde naar demonstraties en zijn arrestatie in oktober op het plein in Den Haag.

Read More
Masks, false safety and real dangers - Dr. Colleen Huber

In this interview Dr. Huber explains what happens when you hinder breathing by prolonged wearing or a cover over your mouth and nose. In all our evolution this has never happened before. The reduced availability of oxygen you need to take in and the excess levels of CO2 you can’t get out are acute, measurable and have negative health effects both short and long term, which Dr. Huber explains.

Read More
Crimes Against Humanity, fraudulent PCR Tests Taken To Court - Interview with Lawyer Reiner Füllmich

Over 1.5 million people watched the Reiner Füllmich video about a class action lawsuit against the corona measures, before YouTube took it down. In that video Reiner explains why the corona measures are to be considered the biggest crime against humanity that ever was, and what he is planning to do about it. In this follow-up interview with Rico Brouwer of the Potkaars podcast Reiner goes into detail about the lawsuits in Germany, Canada and the US and how citizens of the world may join in the largest class action lawsuit that ever was.

Read More
Janneke Monshouwer over de Coronacrisis, Verkiezingen, Apocalyps en Aquarius

Onafhankelijk onderzoeksjournalist Janneke Monshouwer geeft haar visie op de spoedwet, onze grondrechten en over de verkiezingen in de VS met Trump en Biden. Janneke was in de jaren ‘60 een van de pioniers bij het journaal en reageert op de bedreigingen aan politici en aan NOS medewerkers die nu veiligheidshalve hun busjes overspuiten. Ze vertelt: ‘toen werden we nog met gejuich ontvangen, als het journaal langskwam’.

In het tweede deel gaan we in op het corona virus. Waar komt het vandaan, wat klopt er wel en niet aan het beleid, hoe zit het volgens Janneke met de betrokkenheid van het IMF, de Wereldbank, het Wold Economic Forum en de grootbankiers in de city of London?

Read More
is de corona melder app veilig of niet? - Dave Borghuis en Milo van Code for NL

Drie techneuten praten in gewoon Nederlands over hoe de corona melder app werkt, wat er veilig aan is en wat niet. Milo van Code For NL; 'hoe deze app is gemaakt is een voorbeeld voor toekomstige overheids projecten'.

Rico: 'ik zou hem niet gebruiken'
Dave: ik heb hem al op mijn telefoon'.

De techniek waarmee de app gegevens uitwisselt lijkt op orde MAAR 'garbage in - garbage out'. Wanneer we de coronatest resultaten gebruiken in deze app, wat is dan de toegevoegde waarde?

Read More
Onze vader overleed in de corona lockdown - dochters Mariëlle en Pauline van Schoonhoven

Op 18 februari 2020 verhuisde Paul van Schoonhoven (78) naar een verzorgingstehuis, waar hij tien weken later - in de corona lockdown- overleed. Dochters Mariëlle en Pauline vertellen over het effect van zeven weken isolatie op hun voorheen lichamelijk fitte maar dementerende vader. Hij overleed met een blaasontsteking, aan verwaarlozing. Officiële doodsoorzaak: covid19.

Read More
huisarts Rob Elens en de behandeling van het corona virus

'in 2020 was heel de wereld -en Nederland dus ook- in de ban van een virus paniek. Heel Nederland? Nee. In Meijel in de gemeente Peel en Maas blijft een kleine huisarts moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de omliggende desinformatie bepaald niet gemakkelijk'

Op consult bij huisarts Rob Elens in Meijel, over de corona maatregelen

Read More
LIVESTREAM en SAMENVATTING - Kort geding Viruswaarheid en RIVM over openbaarmaken geheime documenten

Stichting Viruswaarheid vraagt in kort geding de rechter in Utrecht om het RIVM te veroordelen om binnen tien dagen na het wijzen van dit vonnis aan eisers na het wijzen van dit vonnis aan eisers inzage en afschrift te verschaffen van de onder kantnummer 110 opgesomde bescheiden met veroordeling van gedaagden in de kosten van de procedure.

Read More
the Right to Protest the Corona Measures - Anonymous Bites Back Special

I was guest on a broadcast of the Anonymous Bites Back podcast to discuss what is going on in The Netherlands right now. As journalist I covered the protests against the restrictive Corona measures closely. In English we spoke about the measures, the lawsuit and demonstrations in the Netherlands and the emergency law now under development.

Read More