Posts in privacy
Privacy First en de coronacrisis - Vincent Böhre

Sinds maart 2020 zitten Nederland en de wereld in een ongekende crisis van aantasting van grondrechten zoals artikel tien en elf van de grondwet: het recht op privacy. We zagen demonstraties en rechtszaken tegen die aanpassingen en juist tijdens het opnemen van dit interview speelt het kort geding tegen de Staat over hoe Nederlanders niet naar hun eigen land mogen terugreizen tenzij ze in het buitenland eerst een medisch onderzoek ondergaan. Gaat zo’n voorwaarde niet in tegen internationale verdragen en het recht op lichamelijke integriteit (artikel elf van de grondwet)? Vincent Böhre is directeur en jurist bij Privacy First en geeft zijn visie op de corona crisis, op de maatregelen, op rechtszaken en andere vormen van activisme.

Privacy First zoekt nieuwe bestuurders. In dit interview vertelt Vincent daarover en hoe je kunt aanmelden.

Read More
Verslag Kort Geding testplicht voor inreizen - 5 januari 11.00 uur Den Haag, Viruswaarheid tegen de Staat

Viruswaarheid en dertig in het buitenland gestrande reizigers tegenover de Staat voor de kort geding rechter. Het gaat om een verplichting tot het tonen van een negatieve PCR testuitslag voordat je in het buitenland een vliegtuig naar Nederland mag instappen. Maar in de wet en internationale verdragen is vastgelegd dat je altijd naar je eigen land moet kunnen terugreizen.

Read More
de wet is in dit weekeinde opnieuw veranderd- thuiskomst familie Jeroen Pols

Afgelopen donderdag wonnen ze van de Staat, de rechter oordeelde dat de PCR test niet als voorwaarde gesteld mag worden aan het in een vliegtuig stappen in het buitenland. Jeroen Pols vertelt op Schiphol hoe hij door gestrande reizigers in het buitenland gevraagd wordt om hulp, in hetzelfde weekeinde waarin team-Rutte de wet probeert aan te passen. Pols legt uit wat er is veranderd, kondigt vervolgstappen aan en welkom thuis aan zijn familie.

Read More
Familie Jeroen Pols zit vast in Buitenland - in Kort Geding tegen de covid19 terugreis testeis (update: de zaak werd gewonnen)

De Staat eist eind 2020 ineens dat je -vóórdat je in het buitenland in een vliegtuig stapt terug naar Nederland- een negatieve covid19 test toont. De vrouw en kinderen van jurist Jeroen Pols zitten daardoor met Oud en Nieuw vast in Tanzania en vragen via hun advocaat Gerben van de Corput aan de kort geding rechter in Den Haag om die eis te laten vallen.

Read More
Op Adem Komen In Het Nederland van Rutte en De Jonge - Ton Kuik van café Weltschmerz

Ton Kuik kwam op vier december in aanvaring met handhavers, vanwege zijn niet dragen van een mondkapje toen hij uitrustte ergens op een treinstation. Ton heeft na een jarenlange door een onbegrepen ziekte gedwongen herstelperiode eind 2017 het ondernemerschap weer opgepakt en is interviewer bij café Weltschmerz. In deze Potkaars vertelt hij hoe dat gaat; als je je beroept op de 'uitzondering op de mondkapjesplicht om medische reden'.

Read More
Verplichte Vaccinatie in de Corona Crisis? 'Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet' - Frank Ruesink

Toen Klaas Dijkhoff van de VVD in 2019 begon over een vaccinatieplícht, was dat het begin van de zoektocht naar informatie over vaccinveiligheid door Frank Ruesink. Dijkhoff beloofde hem zogevraagd persoonlijk aan te tonen hoe veilig vaccinaties zijn, maar kwam die belofte niet na. Reusink schreef afgelopen anderhalf jaar tientallen brieven aan politici, bankiers, journalisten en farmaceuten in een zoektocht naar eerlijke informatie. Die brieven zijn nu gebundeld in zijn boek ‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’. In dit interview doet hij verslag van zijn zoektocht naar dialoog met de politiek en een inhoudelijk antwoord. Ruesink legt uit hoe -wat begon als correspondentie- in 2020 veranderde naar demonstraties en zijn arrestatie in oktober op het plein in Den Haag.

Read More
Crimes Against Humanity, fraudulent PCR Tests Taken To Court - Interview with Lawyer Reiner Füllmich

Over 1.5 million people watched the Reiner Füllmich video about a class action lawsuit against the corona measures, before YouTube took it down. In that video Reiner explains why the corona measures are to be considered the biggest crime against humanity that ever was, and what he is planning to do about it. In this follow-up interview with Rico Brouwer of the Potkaars podcast Reiner goes into detail about the lawsuits in Germany, Canada and the US and how citizens of the world may join in the largest class action lawsuit that ever was.

Read More
is de corona melder app veilig of niet? - Dave Borghuis en Milo van Code for NL

Drie techneuten praten in gewoon Nederlands over hoe de corona melder app werkt, wat er veilig aan is en wat niet. Milo van Code For NL; 'hoe deze app is gemaakt is een voorbeeld voor toekomstige overheids projecten'.

Rico: 'ik zou hem niet gebruiken'
Dave: ik heb hem al op mijn telefoon'.

De techniek waarmee de app gegevens uitwisselt lijkt op orde MAAR 'garbage in - garbage out'. Wanneer we de coronatest resultaten gebruiken in deze app, wat is dan de toegevoegde waarde?

Read More
The Everything Fraud and the Corona Virus - Google Whistleblower Zach Vorhies (English)

What did Trump do to the Fed, what are the USA doing with their election fraud this time around? How does that compare to what's going on in the European Union?

Google Whistleblower Zach Vorhies (from San Fransico, USA), interviewed by Potkaars host Rico Brouwer (from the Netherlands) where today in Amsterdam a lawsuit is taking place agaist Youtube's censorship of COVID19 video's that contradict the World Health Organisation narrative.

Read More
De Grondwet en de Burgemeester in Coronatijd - met Bert Blase, Burgemeester van Heerhugowaard

Er komt een mondkapjesplicht in Rotterdam en Amsterdam en er zijn burgemeesters die graag tot achter de voordeur -dus in jouw prive domein- hun Corona maatregelen komen handhaven. Maar hoogleraar Staatsrecht Wim Voermans zegt dat dat in strijd is met de grondwet. Kan dat die burgemeesters dan niks schelen en waarom willen Halsema en Aboutaleb dit in de twee grootste steden van Nederland? In gesprek met burgemeester Bert Blase.

Read More
the Right to Protest the Corona Measures - Anonymous Bites Back Special

I was guest on a broadcast of the Anonymous Bites Back podcast to discuss what is going on in The Netherlands right now. As journalist I covered the protests against the restrictive Corona measures closely. In English we spoke about the measures, the lawsuit and demonstrations in the Netherlands and the emergency law now under development.

Read More
Poland is back, fighting against the internet lockdown that is ACTA2 - Amaru Szakur

The EU did not ‘pass a copyright directive’ last year, they ripped the heart out of the free internet. And while people fighting for freedom of expression may have won the first round against ACTA in 2012, the copyright industry, EU technocrats and France won round two. But Poland is back, fighting against the internet lockdown that is ACTA2.

Read More
Corona appathon en verder - Brenno de Winter, Dave Borghuis, Bugblue, Milo van der Linden

in reactie op de briefing van Mark Rutte en Hugo de Jonge over hoe we verder gaan na 28 april in Nederland.
Rico Brouwer in gesprek met Brenno de Winter (en andere gasten) doen verslag van de appathon afgelopen weekeinde en kijken vooruit naar hoe technologie ondersteunend zou kunnen helpen in de aanpak van het corona virus.

Read More
draagvlak voor de corona app of het verdienmodel van Google

Hoe maak je die corona app 'veilig'? Rob van Kranenburg (Internet of Things Council), Jef Vanbockryck (data architect) en Lorna Goulden (Digital Transformation Lead) leggen uit hoe jouw 'identiteit' van jou is en jouw data ook gericht en selectief ingezet kan worden, in plaats van ruim verzameld en commercieel verkocht. De wens voor deze app is een uitgelezen mogelijkheid om het dit keer wel goed te doen.

Read More
de corona app - Brenno de Winter, Paul Verhagen en Pim van Galen

Google, Apple, Bill Gates met geld en overal in de wereld met intentie wordt in reactie op het corona virus gewerkt aan tracking/reporting apps. Brenno de Winter reageert vanuit zijn ICT perspectief en Paul Verhagen vanuit het Haags Centrum voor Strategische Studies.

Read More
London Report on Assange Extradition - Markéta Gregorová (English)

Marketa Gregorova is at the extradition trial in her capacity as member of the European Parliament for the Czech Republic (Pirate Party).

In this interviews she describes what went on inside the court and courtroom on day1 of the extradition hearing in London february 24th. Her interview is shown after an introduction with images from outside the courtroom.

Read More