Posts in politiek
Tweede Kamerlid voor de Strafrechter, Aanklacht: Opruiing - Regiezitting Gideon van Meijeren

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren wordt vervolgd voor opruiing om uitspraken die hij deed in 2022. De eerste zitting in deze strafzaak is een regiezitting op 20 december 2023 bij de rechtbank in Den Haag. Potkaars was er bij en mocht van de hele zitting filmopnamen maken. Opmerkelijk; twee maanden geleden werd in een andere politiek beladen zaak over opruiing diezelfde toestemming om te filmen juist niet gegeven omdat een regiezitting volgens die rechter niet belangrijk genoeg is om in beeld en geluid verslag van te doen.

In deze reportage eerst een kort interview met Gideon van Meijeren opgenomen na de zitting, daarana gevolgd door de integrale registratie. Op een regiezitting wordt bepaald welke ruimte je krijgt om je verdediging in te voeren in de echte strafzaak die later ingepland wordt. Van Meijeren vroeg twaalf uur spreektijd om zijn verweer in uiteen te kunnen zetten en vroeg twee getuigen deskundigen te mogen horen. De rechtbank besloot tot een enkele zittingsdag en wees het horen van deze getuigen af.

Read More
Ons laand, ons lu - Aardbevingen en schade in Groningen

De grond onder Nederland is stuk. Zestig jaar aardgaswinning leidde tot honderden breuklijnen als gevolg van aardbevingen, waar huizen en bedrijven aan kapot zijn gegaan. De officiele meetapparatuur van het KNMI geeft ondertussen een vertekend beeld. We kunnen dat zien omdat we zelf zijn gaan meten, aldus Albert Heidema van Ons laand ons lu. Potkaars maakte februari 2021 een reportage over dit burgerinitiatief dat oorzaak en gevolg van de aardbevingen in Groningen in kaart brengt en slachtoffers bijstaat. Deze documentaire bestaat uit drie delen van ieder 45 minuten.

Read More
kort geding PCR testeis bij inreizen - Segal c.s./de Staat der Nederlanden dd 21 januari 2021

Je mag alléén terugvliegen naar Nederland als je voordat je instapt een PCR testuitslag toont die negatief is. De consequentie van die regel is dat je jouw eigen land niet meer in kunt reizen als je principiele bezwaren hebt tegen deze invasieve medische handeling. De eiseres in dit kort geding tegen de Staat verblijft in Israël waar ze was voor haar moeder, die op 17 december 2020 overleed. In de Tweede Wereldoorlog verloren 81 familieleden van haar het leven in Auschwitz. Anderen overleefden doch waren als gevolg van medische experimenten door dr. Joseph Mengele levenslang dusdanig beschadigd dat een normaal leven niet tot de mogelijkheden behoorde. In nagedachtenis aan hetgeen haar familie doormaakte, weigert zij principieel elke gedwongen medische handeling.

De rechtszaak diende op 21 januari online vanuit Den Haag. Potkaars deed hiervan verslag en heeft toestemming de audio van de zitting uit te zenden. Op 22 januari interview met Jeroen Pols namens de eisende partij.

Read More
de wet is in dit weekeinde opnieuw veranderd- thuiskomst familie Jeroen Pols

Afgelopen donderdag wonnen ze van de Staat, de rechter oordeelde dat de PCR test niet als voorwaarde gesteld mag worden aan het in een vliegtuig stappen in het buitenland. Jeroen Pols vertelt op Schiphol hoe hij door gestrande reizigers in het buitenland gevraagd wordt om hulp, in hetzelfde weekeinde waarin team-Rutte de wet probeert aan te passen. Pols legt uit wat er is veranderd, kondigt vervolgstappen aan en welkom thuis aan zijn familie.

Read More
Djamila le Pair - in actie voor Julian Assange

Djamila zag een tweet van Craig Murray over Julian Assange's uitleveringsrechtszaak dit najaar en ging zich in die zaak verdiepen. In dit interview hoe ze van de ene verbijstering in de andere viel over hoe naar met hem wordt omgegaan door al die landen en journalisten. Nu voert ze actie voor de vrijlating van Assange: 'ik zou zijn plek innemen als dat kon'.

Read More
Almere in de Lockdown - Burgemeester Franc Weerwind

Ik wilde weten hoe je als burgemeester stuurt, wanneer er met cijfers op tv wordt gegoocheld. Wat zijn je mogelijkheden om lokaal beleid te maken als het beleid in de Corona crisis landelijk wordt bepaald? Laat je je alleen informeren door het RIVM of kijk je verder? Wat zijn de afwegingen bij demonstraties en wanneer grijp je in als iemand zich niet aan de maatregelen houdt? Hoe gaat het met de ondernemers in Almere, met de zorgmedewerkers en de handhavers? In de raadskamer van het gemeentehuis van Almere een openhartig gesprek met Franc Weerwind, burgemeester van Almere.

Read More
Op Adem Komen In Het Nederland van Rutte en De Jonge - Ton Kuik van café Weltschmerz

Ton Kuik kwam op vier december in aanvaring met handhavers, vanwege zijn niet dragen van een mondkapje toen hij uitrustte ergens op een treinstation. Ton heeft na een jarenlange door een onbegrepen ziekte gedwongen herstelperiode eind 2017 het ondernemerschap weer opgepakt en is interviewer bij café Weltschmerz. In deze Potkaars vertelt hij hoe dat gaat; als je je beroept op de 'uitzondering op de mondkapjesplicht om medische reden'.

Read More
Onderzoek naar het Coronabeleid gaat Tweede Fase in. Verhoren van docenten en ouders - Perdro Kuit

De Buitenparlementaire onderzoekscommissie gaat docenten horen en ouders van leerlingen, horeca ondernemers en andere gewone Nederlanders over de effecten an het beleid in de coronacrisis.

In dit interview legt Pedro uit hoe de manier van verhoren afnemen verandert, hoe hij omgaat met de censuur door de grote tech bedrijven en wat de eerste plannen zijn om te gaan doen met de getuigenverhoren.

Read More
Verplichte Vaccinatie in de Corona Crisis? 'Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet' - Frank Ruesink

Toen Klaas Dijkhoff van de VVD in 2019 begon over een vaccinatieplícht, was dat het begin van de zoektocht naar informatie over vaccinveiligheid door Frank Ruesink. Dijkhoff beloofde hem zogevraagd persoonlijk aan te tonen hoe veilig vaccinaties zijn, maar kwam die belofte niet na. Reusink schreef afgelopen anderhalf jaar tientallen brieven aan politici, bankiers, journalisten en farmaceuten in een zoektocht naar eerlijke informatie. Die brieven zijn nu gebundeld in zijn boek ‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’. In dit interview doet hij verslag van zijn zoektocht naar dialoog met de politiek en een inhoudelijk antwoord. Ruesink legt uit hoe -wat begon als correspondentie- in 2020 veranderde naar demonstraties en zijn arrestatie in oktober op het plein in Den Haag.

Read More
STEM NIET - Verkiezingen, Doe Zelf Normaal punt NL -14 november 2020

De mensen achter de buitenparlementaire onderzoekscommissie roepen iedereen op NIET te gaan stemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart 2021. In de serie interviews met iedereen die wél meedoet nodigde ik ze toch uit. Ze hebben er werk van gemaakt.

Read More
US Elections 2020, live interviews - Geopolitics & Empire and Potkaars

The Geopolitics & Empire Podcast and the Potkaars podcast join efforts during a shared live coverage of the Trump/Biden election night with Kristinn Hrafnsson (WikiLeaks), Martin Armstrong (Armstrong Economics) and many more guest interviews and reports on the US elections. We feel these particular elections will reverberate globally and the outcome will not be accepted domestically. We cover the event live together.

Read More
Janneke Monshouwer over de Coronacrisis, Verkiezingen, Apocalyps en Aquarius

Onafhankelijk onderzoeksjournalist Janneke Monshouwer geeft haar visie op de spoedwet, onze grondrechten en over de verkiezingen in de VS met Trump en Biden. Janneke was in de jaren ‘60 een van de pioniers bij het journaal en reageert op de bedreigingen aan politici en aan NOS medewerkers die nu veiligheidshalve hun busjes overspuiten. Ze vertelt: ‘toen werden we nog met gejuich ontvangen, als het journaal langskwam’.

In het tweede deel gaan we in op het corona virus. Waar komt het vandaan, wat klopt er wel en niet aan het beleid, hoe zit het volgens Janneke met de betrokkenheid van het IMF, de Wereldbank, het Wold Economic Forum en de grootbankiers in de city of London?

Read More
In de Monopolie gevangenis of vrijheid en de Libertaire partij - Robert Valentine

Robert Valentine van de Libertaire Partij Nederland vertelt over het Burgerinitiatief ‘Barst Maar’ dat hij samen met Arno Wellens doet. Over de aanval op de democratie zoals Kajsa Ollongren die doet en over de aanval op vrije pers. Potkaars zit deze week in de Monopolie gevangenis van Youtube. Hoe kijkt de Libertaire partij aan tegen censuur door Big Tech en het Coronabeleid? En wat verwacht Robert dat er ná 3 november gaat gebeuren bij de presidentsverkiezingen in de VS? De Libertaire partij doet daar ook mee, met kandidaat Jo Jorgensen.

Read More
Vrij en Sociaal Nederland, Anna Zeven en Bas Filippini - tk2021

VSN, de eerste politieke partij die haar ontstaan dankt aan de corona crisis. In gesprek met lijsttrekker Bas Filippini en de nr. twee op de lijst -tevens bestuursvoorzitter- Anna Zeven.

In dit gesprek: de Spoedwet en de Grondwet, Viruswaarheid en Politiek, de kieslijst, waarom een nieuwe partij en niet aansluiten bij een bestaande partij? Over het partijkartel en over paginagrote advertenties in de krant die Kamerleden oproept over te stappen. Over demonstraties, demonstranten en over liefde.

Read More
The Fed supports gold - Jan Nieuwenhuis

De Federal Reserve Bank van de VS koopt sinds kort een enorme hoeveelheid TIPS, in een poging in de markt de illusie van inflatie te wekken. Goud specialist Jan Nieuwenhuis legt uit hoe het angst voor deflatie bij centrale bankiers is, die tot dit soort gedrag leidt en waarom ze het liefst zouden zien dat de goudprijs die al op een all-time-high staat, verder stijgt.

Een gesprek over inflatie/deflatie, angst, vertrouwen, goud als verzekering en over TIPS: Treasury Inflation-Protected Securities. 'Er is geen scenario meer mogelijk hoe we hier zonder kleerscheuren uitkomen'.

Read More
Code Oranje, Richard de Mos - tk2021

Aan de hofvijver in gesprek met Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos over dat 'smerige politieke proces' waardoor hij als loco burgemeester en wethouder in Den Haag moest aftreden vlak voor Burgemeester Krikke van Den Haag moest aftreden om die vonkenregen van dat vuur op het strand van Scheveningen.

Openhartig gesprek over Code Oranje, transparantie van bestuur, ombudspolitiek en over de manier waarop de Mos en zijn running mate strafrecht advocaat Peter Plasman met Code Oranje mee gaan doen met de landelijke verkiezingen van 17 maart 2021.

Read More
War is coming - Hrvoje Moric, Geopolitics and Empire Podcast

This is hands down one of the very best interviews on the Potkaars channel since I started it two years ago. Returning guest is geopolitical journalist and history teacher Hrvoje Moric. We talk the upcoming elections in the US and how it matters not who wins as the inevitable outcome is likely a further totalitarianist decline, which history teaches us typically leads to war. In the end it will be the military who decides the outcome. In the end, who will the men and woman holding the guns support?

Read More
The Everything Fraud and the Corona Virus - Google Whistleblower Zach Vorhies (English)

What did Trump do to the Fed, what are the USA doing with their election fraud this time around? How does that compare to what's going on in the European Union?

Google Whistleblower Zach Vorhies (from San Fransico, USA), interviewed by Potkaars host Rico Brouwer (from the Netherlands) where today in Amsterdam a lawsuit is taking place agaist Youtube's censorship of COVID19 video's that contradict the World Health Organisation narrative.

Read More