Andere Casts

ergens anders gemaakte podcasts en kanalen

PPU_logo_Utrechts_Roodjpg.jpg

Piratenpartij Utrecht

Potkaars is ontstaan vanuit een idee in de Piratenpartij Utrecht (PPU) voordat het vanaf december 2018 onafhankelijk verder ging. PPU: ‘hier verenigen mensen zich vanuit alle ideologieën, en we zijn het zeker niet altijd met elkaar eens. Toch blijven we groeien als beweging, want we hebben gedeelde waarden en gaan het gesprek op een goede manier aan wanneer we het niet met elkaar eens zijn’.

PPUPodcast_LogoSocialJPG mail.jpg

Andere Casts

Er zijn veel meer mensen die de handen uit de mouwen steken, die zich inspannen voor oplossingen. ‘Potkaars’ is het kanaal van die mensen. Potkaars zoekt ze en brengt ze aan het woord vanuit de studio of telefonisch (‘eigen casts’) en via ‘andere casts’, zodat iedereen ze zien kan, weet waar ‘ie mee kan doen en misschien wel zelf gaat doen.


soundcloud15.jpg

Echte Sprookjes

Het omgekeerde van ‘nep-nieuws’ zijn ‘Echte Sprookjes’: het project in muziek van Rico Brouwer uit Almere. Kleine liedjes over grote dingen.

CafeWeltschmerz_logo_big (1).png

Café Weltschmerz

Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden. Wij gebruiken burgerjournalistiek als middel voor verandering.
Onze interviewers zijn autonoom dwarsdenkende deskundigen uit een relevante branche. Elke aflevering heeft een ‘hoofdrolspeler’ met een ‘verhaal’, dat wet- en regelgeving raakt en een grote impact heeft op de samenleving.

banner kaars PPUPodcast_LogoSocialJPG.jpg

We zijn spanje.cat gestart, omdat wij een ander beeld van de situatie in Spanje en in Catalonië hebben dan we via de Nederlandse mainstream media te zien krijgen. Dat komt omdat we allemaal een band met Catalonië hebben, omdat we de mensen daar rechtstreeks spreken en via hen de Catalaanse media.

We willen mensen in Nederland door internationale nieuwsberichten, achtergrondartikelen en videoverslagen van conferenties informeren over wat er daadwerkelijk gaande is in Spanje..


het nationale neutrale platform waar burgers een petitie kunnen starten en ondertekenen. Een dialoog tussen burger en bestuur via petities die een antwoord krijgen is het doel van de Stichting.


Freemuse is an independent international organisation advocating for and defending freedom of artistic expression.

We believe that at the heart of violations of artistic freedom is the effort to silence opposing or less preferred views and values by those in power – politically, religiously or societally – mostly due to fear of their transformative effect. With this assumption, we can address root causes rather than just symptoms – if we hold violators accountable.


het motto van het GezondheidsCoöperatief Nederland: 'Samen zijn wij de verandering'. Door lid te worden van het GezondheidsCoöperatief Nederland word je mede-drager van een transitie in de gezondheidszorg en de zorgverzekeringswereld.


banner kaars2 PPUPodcast_LogoSocialJPG.jpg