Andere Casts

verzameling van ergens anders gemaakte podcasts en kanalen

PPU_logo_Utrechts_Roodjpg.jpg

Piratenpartij Utrecht

Potkaars is ontstaan vanuit een idee in de Piratenpartij Utrecht (PPU) voordat het vanaf december 2018 onafhankelijk verder ging. PPU: ‘hier verenigen mensen zich vanuit alle ideologieën, want we hebben gedeelde waarden en gaan het gesprek aan wanneer we het niet met elkaar eens zijn’.

 

PPUPodcast_LogoSocialJPG mail.jpg

Andere Casts

Lijstje ‘likes’ op YouTube casts van mensen die de handen uit de mouwen steken en zich inspannen voor oplossingen. Potkaars zoekt ze en brengt ze aan het woord vanuit de studio of van afstand (‘eigen casts’) en via ‘andere casts’. Zo kan je ze vinden, mee doen en misschien wel zelf gaan doen.


soundcloud15.jpg

Echte Sprookjes

Het omgekeerde van ‘nep-nieuws’ zijn ‘Echte Sprookjes’: het project in muziek van Rico Brouwer uit Almere. Kleine liedjes over grote dingen.

 

Geopolitics-Empire-LOGO.png

Geopolitics & Empire

Vanuit Kazachstan wordt dit Engelstalig kanaal gemaakt: ‘Geopolitics & Empire conducts interviews with high-profile guests on geopolitics and global affairs seeking to combat false narratives and provide objective analysis to the extent possible’.

CafeWeltschmerz_logo_big (1).png

Café Weltschmerz

Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden. Wij gebruiken burgerjournalistiek als middel voor verandering.


banner kaars PPUPodcast_LogoSocialJPG.jpg

We zijn spanje.cat gestart, omdat wij een ander beeld van de situatie in Spanje en in Catalonië hebben dan we via de Nederlandse mainstream media te zien krijgen. Dat komt omdat we allemaal een band met Catalonië hebben, omdat we de mensen daar rechtstreeks spreken en via hen de Catalaanse media.

We willen mensen in Nederland door internationale nieuwsberichten, achtergrondartikelen en videoverslagen van conferenties informeren over wat er daadwerkelijk gaande is in Spanje..


het nationale neutrale platform waar burgers een petitie kunnen starten en ondertekenen. Een dialoog tussen burger en bestuur via petities die een antwoord krijgen is het doel van de Stichting.


Freemuse is an independent international organisation advocating for and defending freedom of artistic expression.

We believe that at the heart of violations of artistic freedom is the effort to silence opposing or less preferred views and values by those in power – politically, religiously or societally – mostly due to fear of their transformative effect. With this assumption, we can address root causes rather than just symptoms – if we hold violators accountable.


het motto van het GezondheidsCoöperatief Nederland: 'Samen zijn wij de verandering'. Door lid te worden van het GezondheidsCoöperatief Nederland word je mede-drager van een transitie in de gezondheidszorg en de zorgverzekeringswereld.


banner kaars2 PPUPodcast_LogoSocialJPG.jpg

Interviews gemaakt voor het kanaal van café Weltschmerz